Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Prostor za taborovanje na Kraljevici uskoro dobija NOVI SJAJ!
Prostor za taborovanje na Kraljevici uskoro dobija NOVI SJAJ!

Prostor za taborovanje na Kraljevici uskoro dobija NOVI SJAJ!

Međunarodni volonterski kamp na zaječarskoj Kraljevici, koji organizuju Mladi istraživači Srbije uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta je završen. Domaćini volonterima iz Meksika, Španije, Portugala, Francuske, Holandije, Turske i Srbije bili su članovi Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara. Svi zajedno su rasčišćavali teren iznad izviđačkog doma za taborovanje. 

Ovih dana, uprkos ekstremno visokoj temperaturi, vredno se radilo na sređivanju terena na kome će uskoro biti sagrađen amfiteatar gde će taborovati učesnici mnogobrojnih skautskih takmičenja. Teren na kome je do sada bilo samo šiblje i granje, uskoro dobija novi izgled zahvaljujući volonterima iz evropskih i južnoafričih zemalja ali i zaječarskim izviđačima. Jedna od volonterki je i Anke Spekman iz Holandije.

„Ja sam treći put u Srbiji, studiram srpski jezik na fakultetu u Amsderdamu i veoma mi se sviđa volonterski kamp ovde u Zaječaru. Mogu puno toga da naučim o drugim kulturama, tradiciji ali najveće zadovoljstvo je družiti se i upoznavati nove ljude“.

Ovo je druga godina zaredom da volonteri uređuju ovaj prostor a zaječarski Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ je još jednom pokazao da je dobar domaćin. Volonterima iz čitavog sveta obezbeđeni su svi neophodni uslovi, smeštaj, dobra tradicionalna hrana koju su pripremali stariji izviđači a u slobodno vreme, ovi mladi ljudi su imali priliku da se upoznaju sa znamenitostima grada na Timoku.

Prema rečima starešine Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ Predraga Nicića, u nacrtu za uređenje prostora za taborovanje stoji da mesto iza izviđačkog doma, bude mesto za logorovanje na kome se može podići 50 šatora i smestiti oko 100 kampera.

„U daljim projektima imamo da obogatimo drvni fond, da posadimo nove sadnice i završimo ogradu. Trenutno se završava prostor predviđen za amfiteatar i logorsku vatru i ovde će, budući taboraši, moći da realizuju mnoge zabavne aktivnosti. To će biti veoma lep prostor“, rekao je Nicić.

Već ovog vikenda, zaječarski izviđači ugostili su i učesnike Noćnog orijentacionog takmičenja iz Srbije i Bugarske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>