Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Promocija projekta „Žensko ogledalo“
Promocija projekta „Žensko ogledalo“

Promocija projekta „Žensko ogledalo“

„Dečiji centar Zaječar“ organizuje promociju projekta „Žensko ogledalo“.

Promocija projekta je zakazana za 8. maj u 18 sati u Omladinskom centru.

Projekat se realizuje uz podršku Zimanovog fonda za mlade, „Zaječarske inicijative“, Fondacije „Iskorak“ i Nacionalne zadužbine za demokratiju.

Cilj projekta je da se devojkama i mladićima pruže drugačiji ženski uzori od onih koje promovišu mediji, a koji se kreću u okvirima navodnih „ženskih interesovanja“ – ljubavi, lepote, zabave.

-Kroz seriju susreta i razgovora želimo da upoznamo devojke i mladiće sa uspešnim i stručnim ženama, liderkama iz različitih profesija, čiji je uticaj u javnosti/profesiji neosporan, ali medijski nevidljiv, kažu u Dečjem centru.

 Gošće na promociji u Zaječaru su Bela Prendivoj i Valerija Spasojević.

 Bela Prendivoj je rođena u Zaječaru i ovde je završila Gimnaziju. Završila je pravni fakultet u Beogradu, sa visokim prosekom ocena. Trenutno se bavi korporativnim pravom u najvećoj, a ove godine, od strane prestižnog londonskog časopisa „The Lawyer“ proglašenom najboljom advokatskom kancelarijom u istočnoj Evropi. Očekuje se da od leta postane i advokat – nakon što položi pravosudni ispit koji sada sprema. Bela ima 27 godina i zaljubljena je u trčanje, dizajn, psihologiju.

Valerija Spasojević je kao mala volela je da rastura igračke da bi videla kako one rade. Kad je malo odrasla, zaljubila se u robotiku, programiranje i dizajn. Za sebe kaže da radi kao kiborg – bez prestanka. Prvi programerski kod napisala je sa samo 12 godina. Valerija je  2014.god. u osamnaestoj godini osnovala HLT Studio za dizajn, gde svoju kreativnost otiskuje u sve projekte na kojima radi. Bavi se i neformalnim obrazovanjem mladih. Bila je predavačica na nekoliko konferencija, a dobitnica je nagrada Mladih Istraživača Srbije i priznanja Mladih istraživača Hrvatske u domenu robotike. 2014. je dobila nagradu od strane NASE na lokalnom nivou, a nedugo posle toga Open NASA je uvrstila projekat medju najbolja rešenja u svemiru. 2016. je i saradnica programa “Bitka za znanje”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>