Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Podsticanje zapošljavanja mladih i u Zaječaru
Podsticanje zapošljavanja mladih i u Zaječaru

Podsticanje zapošljavanja mladih i u Zaječaru

U cilju podrške zapošljavanju mladih, u okviru nemačko – srpske razvojne saradnje, realizuje se projekat pod nazivom Podsticanje zapošljavanja mladih koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Nezaposlenost mladih predstavlja izuzetno veliki problem u Srbiji i u 2016. godini stopa nezaposlenosti među ovom društvenom grupom iznosila je 34,9% u 2016. godini. U skladu sa glavnim ciljem projekta da pruži podršku mladima da se bolje pozicioniraju na tržištu rada i da se zaposle, socijalno preduzetništvo je prepoznato kao inovativan način za prevazilaženje problema nezaposlenosti mladih i pokrenut je program podrške socijalnim preduzećima koja podstiču zapošljavanje mladih.

Program podrške sprovodi se u saradnji sa Smart kolektivom i usmeren je na pružanje podrške socijalnim preduzećima koja zapošljavaju mlade uzrasta 18-35 godina, zapošljavaju i radno angažuju mlade iz ranjivih grupa ili doprinose zapošljavanju mladih kroz svoje aktivnosti. Za učešće u programu biće odabrano do 20 socijalnih preduzeća, koja će tokom 2018. godine dobiti podršku.

Program je jedinstvena prilika za preduzeća da dobiju dugoročnu stratešku konsultantsku podršku u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad sa iskusnim biznis konsultantima i preduzetnicima, uspostave saradnju sa GIZ-om i konkurišu za nabavku opreme, sirovina i drugih osnovnih i obrtnih sredstava tokom trajanja podrške i povežu se sa sličnim preduzećima u Srbiji.

Info sesija, u okviru projekta, biće održana u sredu, 13. septembra u 14 sati, u prostorijama Omladinskog centra u Zaječaru. Zainteresovani će na info sesiji imati priliku da Saznaju više o konceptu socijalnog preduzetništva i upoznaju se sa primerima dobre prakse u Srbiji: da dobiju detaljne informacije o Programu podrške preduzećima koja imaju pozitivan uticaj na mlade, upoznaju se sa ciljevima programa, ključnim aktivnostima i vremenskim okvirima programa, upoznaju se sa procesom selekcije, kriterijumima i potrebnim dokumentima za prijavu.

Konkurs je otvoren do 29.09.2017.godine u 23:59 časova i na njega se može prijaviti putem adrese office@smartkolektiv.org. Više informacija o konkursu i konkursnoj dokumentaciji, dostupno je na linku odskoledoposla.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>