Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Promocija 28. sezone Međunarodnih volonterskih kampova u Zaječaru
Promocija 28. sezone Međunarodnih volonterskih kampova u Zaječaru

Promocija 28. sezone Međunarodnih volonterskih kampova u Zaječaru

Mladi istraživači Srbije i Timočki omladinski centar organizuju u sredu, 19. aprila 2017. godine, u periodu od 13:30 do 14:30 časova  promociju 28. sezone Međunarodnih volonterskih kampova.

Promocija će se održati u Omladinskom centru.

Udruženje građana Timočki omladinski Centar već 6 godina radi kao kontakt tačka Mladih istraživača Srbije.

U Timočkom omladinskim centru, svi zainteresovani mladi iz Zaječara mogu se više informisati, ali i prijaviti za međunarodne volonterske kampove. Međunarodni volonterski kampovi okupljaju volontere i volonterke koji žele da doprinesu poboljšanju uslova života u nekoj zajednici radeći na poslovima od javnog interesa koji su isključivo neprofitnog karaktera (renoviranje ili građevinski radovi, poljoprivredni radovi, rad sa decom ili osobama sa smetnjama u razvoju, arheološki kampovi, briga o životinjama…)

Tokom dve do tri nedelje koliko provedu zajedno na nekom od volonterskih kampova pored rada, volonteri/ke uče nove veštine, razvijaju volonterski stav i aktivan odnos prema društvu u kom se nalaze ali stiču i prijatelje za ceo život.

Svake godine u svetu se organizuje preko 2000 kampova, na najrazličitije teme, a zanimljiva infromacija da ne postoji goranja granica u godinama za učesnike Međunarodnih volonterskih  kampova u svetu i u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>