Najnovije vesti
Home / Vesti / Promene u zaječarskom Udruženju penzionera: NOVI PREDSEDNIK RANKO TOŠIĆ, DONETO VIŠE NOVIH ODLUKA
Promene u zaječarskom Udruženju penzionera: NOVI PREDSEDNIK RANKO TOŠIĆ, DONETO VIŠE NOVIH ODLUKA

Promene u zaječarskom Udruženju penzionera: NOVI PREDSEDNIK RANKO TOŠIĆ, DONETO VIŠE NOVIH ODLUKA

Novi vršilac dužnosti predsednika Udruženja penzionera Grada Zaječara je od ove godine Ranko Tošić. Njegov izbor je pokrenuo niz značajnih pitanja u rešavanju problema koje su penzioneri pokretali ranijih godina, za šta, po rečima Tošića, nije bilo sluha. Na inicijativu novoizabranog predsednika Udruženja penzionera Izvršni odbor je doneo niz odluka od interesa za penzionere.

„Jedno od pitanja kojim se Izvršni odbor bavio je pitanje da li predsednik Udruženja treba da ima finansijsku nadoknadu za svoj rad ili ne.  Odluka Izvršnog odbora je da predsednik udruženja za obavljanje posla definisanog Statutom ne treba da ima finansijsku nadoknadu na mesečnom nivou i ubuduće je neće biti, a funkcija predsednika biće volonterska“, kaže Tošić.

On ističe i da će dosadašnji troškovi poslovanja na pozajmice, koje Udruženje svakog meseca daje, biti smanjeni sa osam na šest odsto.

„I cene namirnica će biti niže u odnosu na dosadašnje,  jer će se obračunavati samo minimalna marža koja obezbeđuje pozitivne efekte. Marža koja se do sada kretala do 30 odsto ide u zaborav. Kada je reč o korišćenju prostorija kluba penzionera u Zaječaru one će biti otvorene za sve penzionere koji će pored pića i napitaka moći da igraju šah, karte, domine i druge društvene igre za koje su zainteresovani. Organizovani sastanci i druženja ili bilo kakav vid okupljanja koja organizuju predstavnici mesnih organizacija penzionera, aktivi, sekcije ili komisije, moći će da se odvijaju svakodnevno u klubu bez ikakvih finansijskih nadoknada. Sve mere koje su predložene i usvojene imaju za cilj stavljanje Udruženja u službi penzionera, što i treba da bude njegova osnovna uloga“, dodao je Tošić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>