Najnovije vesti
Home / Vesti / Organizacione promene u okviru Gradske uprave
Organizacione promene u okviru Gradske uprave

Organizacione promene u okviru Gradske uprave

U Zaječaru je danas održana sednica Gradskog veća, 79. po redu, na kojoj je izmenjen i usvojen Nacrt Odluke o Gradskoj upravi grada Zaječara. 

„U cilju boljeg i efikasnijeg rada uprave, ovim nacrtom se predlaže organizovanje novog odeljenja od dve postojeće unutrašnje organizacione jedinice, a to je Odeljenje za objedinjene javne nabavke i lokalni ekonomski razvoj, koje bi činili Odsek za javne nabavke i Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj.  Takođe se precizira naziv postojećeg Odeljenja za komunalnu policiju i inspekcijske poslove, pa u skladu sa tim se dodaje novi član. U članu 9 se dodaje novo odeljenje i menja naziv odeljenja za privredu i društvene delatnosti, koje je sadržalo ovu organizacionu jedinicu. U članu 12 se nadležnost ove dve unutrašnje organizacione jedinice definiše precizno. Takođe se definišu delatnosi Odeljenja za privredne i društvene delatnosti. Dakle, suštinski se ne menja mnogo, ali organizaciono bi trebalo da se postigne bolji efekat“, istakla je Slađana Karan, zamenik načelnika Gradske uprave.

Spajanje onoga što je prirodno i srodno, kao što su javne nabavke i lokalni ekonomski razvoj, prema rečima gradonačelnika Boška Ničića, doprineće efikasnijem radu u okviru Gradske uprave.

„Sada su javne nabavke pri Odeljenju za finansije, a Lokalni ekonomski razvoj pri Odeljenju za društevne delatnosti, što nije baš logično. Gradska uprava u narednom periodu ima u planu da objedini službe što je više moguće, u jednoj zgradi, kako bismo izvršili reorganizaciju, a sa druge strane uvezali u jedinstveni sistem, kako bi službe mogle još brže i efikasnije da rade“, naveo je Ničić i dodao:

„Mi u ovom trenutku imamo manje radnika, više od 10 -15 radnika nam nedostaje, ali smo dobili saglasnost Interresorne komisije Vlade Republike Srbije koja daje odobrenje da u Gradskoj upravi zaposlimo još 10 radnika. Biće to stručna i kvalifikovana lica, da mogu da nam pomognu u onim sektorima gde nam najviše „škripi“, pre svega visokoobrazovani mladi ljudi koji imaju neko iskustvo u projektima, licence u građevinarstvu, u saobraćaju…  Opšte nezadovoljstvo i nered je u oblasti saobraćaja, haos stvaraju prevoznici, od taksi prevoza, do kombi prevoza. U narednom periodu ćemo tražiti stručnjake, ako ih nema ovde u Zaječaru, na nivou Republike, ali nadam se da će se javiti naša deca sa tom strukom, koja će moći da se nose sa tim problemom. Moramo da ojačamo Odeljenje komunalne policije, ovim što oni sada rade, ja nisam zadovoljan, stalno su na meti kritika, i stalno oni imaju primedbe, a posao koji rade, većina njih, čast izuzecima, ne radi dobro. Veliku borbu vodi i član Gradskog veća koji je zadužen za to, ali očigledno to ne daje rezultate. Sam probelm se nalazi u srži, a mi ćemo videti da nije problem još u nečemu što je suprotno zakonu, da postoji određeni dogovori između onih koji kontrolišu i oni koji čine prekrašaje. I imam nameru, bez obzira što oni misle da su nedodirljivi, da do kraja ove godine rešim taj problem itekako“.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i Nacrt Rešenja o prestanku mandata direktora Istorijskog arhiva „Timočka krajina“ i njegovom imenovanju. Naime, Velibor Todorov, dosadašnji direktor Arhiva, ponovo je imenovan na tu funkciju, s obzirom na to da je na raspisanom konkursu bio jedini kandidat.

Većnici su danas dali saglasnost na Plan rada za 2019. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, kao i na finansijski plan  te ustanove za ovu godinu.

Na sednici je usvojen Nacrt Rešenja o postavljenju Prvobranioca Grada Zaječara. Za obavljanje te funkcije postavljena je Svetlana Lukić, dosadašnji vršilac dužnosti gradskog Pravobranioca.

Većnici su usvojili predlog i nacrt Zaključka o davanju saglasnosti na donošenje Rešenja i zaključenja ugovora o davanju građevinskog zemljišta u zakup. Kako se navodi u obrazloženju ove odluke, saglasnost se daje gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću za donošenje rešenja o davanju građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zaječara u zakup, neposrednom pogodbom, uz naknadu, zakupcu „Infrastructure Development and Construction“ DOO Novi Beograd, i za zaključenje Ugovora o davanju predmetnog građevinskog zemljišta u zakup, sa zakupcem zemljišta.

Zeleno svetlo dato je danas i na Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Zaječara za 2019. godinu, kao i na Predlog Rešenja o usvajanju Godišnjeg Operativnog plana Mobilnog tima za socijalno uključivanje Roma na teritoriji grada Zaječara za ovu godinu.

Na sednici je usvojen i Predlog Javnog poziva za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji Zaječara za 2019. godinu.

One comment

  1. Gradonačelniku se daje pravo da daje u zakup zemljište po dogovoru, LEPOTA Kriminal

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>