Najnovije vesti
Home / Vesti / PROLEĆE DOČEKUJEMO U SNEŽNOJ ATMOSFERI: U Zaječaru danas promenljivo oblačno, uveče moguće padavine
PROLEĆE DOČEKUJEMO U SNEŽNOJ ATMOSFERI: U Zaječaru danas promenljivo oblačno, uveče moguće padavine

PROLEĆE DOČEKUJEMO U SNEŽNOJ ATMOSFERI: U Zaječaru danas promenljivo oblačno, uveče moguće padavine

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno, ponegde sa slabim padavinama, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura biće od minus tri do jedan, a najviša dnevna od dva do devet stepeni.

U Zaječaru danas pre podne sunčano bez padavina, posle podne i uveče moguć slab sneg. Najviša dnevna temperatura 5 u plusu. Za sredu meteorolozi najavljuju sneg jačeg intenziteta, pa će doći do povećanja snežnog pokrivača. Minimalna temperatura -3, najviša dnevna 1 stepen. 

Sneg i kiša na putevima zahtevaju veću pažnju u vožnji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Ponovni dolazak hladnijeg vremena sa nižim temperaturama, posebno u jutarnjim i večernjim satima, donosi mogućnost stvaranja poledice koja predstavlja još jednu opasnost, posebno na putevima preko planinskih prevoja, navodi se u saopštenju.

Zato se vozačima savetuje posebna opreznost na mostovima, nadvožnjacima, podvožnjacima, na ulazu i izlazu iz tunela takođe, i upozorava se da je ona često uzrok izletanja sa kolovoza, gubljenja kontrole nad vozilom i razlog većeg broja saobraćajnih udesa.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Na putevima prvog prioriteta u Timočkoj krajini ima zaostalog snega do 1 do 3 centimetra, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta ima snega od 2 do 5 centimetara. Zbog magle je smanjena vidljivost na Crnom Vrhu, Tresibabi i Babinom zubu, na 50 metara. Učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. 

Na putevima  u Timočkoj i Negotinskoj Krajni od 8 sati i 30 minuta je dozvoljen saobraćaj za sva teretna vozila, osim na putu IIA-161 Žagubica – Bor (preko Crnog Vrha) gde i dalje važi zabrana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>