Najnovije vesti
Home / Vesti / Proizvođači Zaječarskog i Borskog okruga uspešno predstavili svoje proizvode na Sajmu etno hrane i pića
Proizvođači Zaječarskog i Borskog okruga uspešno predstavili svoje proizvode na Sajmu etno hrane i pića
Foto: zajecar.pks.rs

Proizvođači Zaječarskog i Borskog okruga uspešno predstavili svoje proizvode na Sajmu etno hrane i pića

Na završenom Sajmu etno hrane i pića. 14. po redu, koji se ove godine u Beogradu održao pod motom „Utemeljenje robne marke etno proizvoda“,  učestvovalo je više od 400 izlagača, među kojima su i izlagači iz Zaječarskog i Borskog okruga, koji su svoje proizvode zajedno predstavili na štandu zaječarske Komore.

Proizvođačima sa područja Zaječarskog i Borskog okruga dodeljeno je 12 značajnih priznanja u različitim robnim grupama. Diplome “Etno hrana i piće” dobili su: PG Stefan Stojanović, za planinski zreli koziji sir u surutci sa rtanjskim lekovitim biljem, Glikerija, Ljiljana Stojanović, PR za liker od višnje i Vinarija Timahus za vino crna Tamjanika.

Specijalna priznanja dobili su: P.G. Pavlović za ovčiji sir stari punomasan, Krcino Zlato za domaći dimljeni kačkavalj sa suvim šljivama, Mura Mare za desertno kupinovo vino, Vinarija Timahus za vino semion, Glikerija za džem od šipka, za džem od šljive i za slatko od šljive, Adonis doo za čajnu filter kašičicu u futroli, višnja sa vanilom i PG Radivojević za šumski med.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>