Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Program „KREATIVNO MENTORSTVO” u potrazi za mladim talentima Srbije!
Program „KREATIVNO MENTORSTVO” u potrazi za mladim talentima Srbije!

Program „KREATIVNO MENTORSTVO” u potrazi za mladim talentima Srbije!

I ove godine program „Kreativno mentorstvo” u potrazi je za mladim, talentovanim profesionalcima u kulturi

Od početka oktobra do danas kroz turneju po gradovima Srbije tim „Kreativnog mentorstva” predstavio je program i konkurs za 2017/18 godinu. U Zaječaru, Somboru, Užicu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu kroz različite institucije kulture od pozorišta, kulturnih centara do galerija i biblioteka, zainteresovanim učesnicima pokazali su mogućnosti koje im ovaj besplatni mentorski program pruža za lično usavršavanje.


„Kreativno mentorstvo“ u Zaječaru

„Kreativno mentorstvo je jedinstveni mentorski program koji pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj profesionalaca i budućih stručnjaka u oblasti kulture, umetnosti, kreativnih industrija i medija. Program prepoznaje mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora, i budućih profesionalaca, mentija. Omogućava prostor za promišljanje i rad na sebi, jednogodišnju mentorsku podršku, relevantne treninge i predavanja na aktuelne teme od značaja za rad i razvoj učesnika, kao i povezivanje sa drugim angažovanim i aktivnim profesionalcima“, kažu u ovom timu.

Već šestu godinu zaredom, „Kreativno mentorstvo” gradi, okuplja i podržava zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja doprinosi razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, znanju i saradnji. Program je do danas okupio 150 ambasadora „Kreativnog mentorstva”, kao i široku mrežu partnera.

U prethodna tri ciklusa programa mentori/ke su bili vrhunski domaći i strani profesionalci, između ostalih: Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolarca, Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, Dušan Tomić, partner u KPMG, Toni O`Brajan, nekadašnji direktor British Council-a za Zapadni Balkan, Mete Kjuel Nilsen, bivša ambasadorka Danske u Srbiji, Marija Desivojević Cvetković, potpredsednica Delta Holdinga, Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera, Olga Svoboda, direktorka GI Group HR Solutions, Branko Dimitrijević, profesor i teoretičar umetnosti, Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera, Helen Laršon, bivši ataše za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, Borut Vild, jedan od vodećih grafičkih dizajnera u regionu i profesor na FMK, i drugi.

„Zainteresovani za učešće u programu treba da popune prijavni formular (Google Form) i da pošalju ažuriranu biografiju (CV) na srpskom jeziku na info@kreativnomentorstvo.com, najkasnije do 19. oktobra“, napominju u ovom timu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>