Najnovije vesti
Home / Vesti / PRIZNATA MASTER DIPLOMA FAKULTETA ZA MENADŽMENT U NEMAČKOJ
PRIZNATA MASTER DIPLOMA FAKULTETA ZA MENADŽMENT U NEMAČKOJ

PRIZNATA MASTER DIPLOMA FAKULTETA ZA MENADŽMENT U NEMAČKOJ

Institucija za evaluaciju inostranih diploma u Nemačkoj (Kultusminister Konferenz) priznala je diplomu Jasmini Takov koja je završila master studije na Fakultetu za mendžment u Zaječaru.

U obrazloženju se kaže da ovaj dokument sadrži evaluaciju diplome inostranog visokog obrazovanja. Evaluacija je zvanična i dokument se može koristiti na nemačkom tržištu rada u svrhu zapošljavanja.

„Potvrda može koristiti kandidatu, ukoliko želi da nastavi studije u Nemačkoj, te ista mora biti prihvaćena od strane nemačke visokoškolske ustanove (koledža) kao važeća. Evaluacija se izdaje u kraćoj i dužoj verziji i njen rezime je namenjen kao dodatak i sročen na način da budući poslodavac ima uvid u to da diploma uz dodatak odgovara nemačkoj visokoj stručnoj spremi“, navodi se u obrazloženju.

U širem obrazloženju priznavanja potvrđuje se da diploma stečenog stepena u inostranstvu, odogovara diplomi nemačkog stepena, stručne spreme master nivoa i da je visokoškolska ustanova Univerziteta Džon Nezbit, priznata visokoškolska ustanova u Nemačkoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>