Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Privreda Timočkog regiona sada zastupljena i u ministarstvima
Privreda Timočkog regiona sada zastupljena i u ministarstvima

Privreda Timočkog regiona sada zastupljena i u ministarstvima

Upravni odbor Privredne komore Srbije doneo je odluku o raspisivanju izbora za parlamente privrednika regionalnih privrednih komora i Privredne komore Beograda i do 9. juna trebalo bi da bude izabrano ukupno 17 parlamenata. 

Članovi parlamenata privrednika biraju se po teritorijalnom i granskom principu, tako da se obezbedi ravnomerna zastupljenost interesa privrede na čitavom području određene regionalne privredne komore i komore grada, istaknuto je na sednici Upravnog odbora PKS.

Dejan Tošić, v.d. direktora Privrеdne kоmоre Srbiје -Rеgiоnаlne privrеdne kоmоre Zaječarskog i Bоrskоg uprаvnоg оkrugа je govoreći o parlamentima privrednika, istakao da je to dobro i važno za privredu Timočkog regiona.

„Ono što je od 1. januara ove godine dobro za našu privredu, privredu Timočkog regiona, je da će imati veći glas, više će biti prisutni u organima Privredne komore Srbije, a samim ti će moći i mnogo više da utiču na promene zakonske regulative, da vide gde su problemi u privredi, jer će imati direktno svoje mesto u radnim telima u okviru ministarstava“, kaže Tošić.

Aleksandar Bogunović zamenik direktora Sektora poljoprivrede u Privrednoj komori Srbije je u Zaječaru naglasio da je nov sistem Privredne komore Srbije itekako ozbiljan i efikasan sistem.

„Mi smo imali  centralizovane lokalne priče, a sad imate jedan decentralizovan ozbiljan sistem koji funkcioniše sa jednistvenom politikom na celoj teritoriji.  Imali smo 17 komora koje nisu bile jednako jake, imali ste komore koje su mogle da obezbede da iz svog regiona pošalju više firmi na sajam, neke nisu mogle ni jednu. Ojačaćemo one koje nisu imale dobru reprezentativnost, s druge strane imamo mogućnost davanja novih usluga, recimo elektronske sertifikate koji se spuštaju na regionalne komore, imamo nov paket edukacija, mnogo širi, koji ćže biti podrška regionalnim komorama.

Imamo dobar sistem da rešavamo probleme, da ih sakupimo u jednom mestu, kako bi se  objedinili. Nije lako ustrojiti novi sistem, ima puno nepoznanica u radu, ali ono što je dobr je da se prepoznaje nova energija i sada postoji novi način rada i komunikacije“, ističe Bogunović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>