Najnovije vesti
Home / Sport / Pripreme FK Timok za nastavak sezone -NOVI TRENER ZA STARI CILJ
Pripreme FK Timok za nastavak sezone -NOVI TRENER ZA STARI CILJ
Foto: Novica Petković Skela

Pripreme FK Timok za nastavak sezone -NOVI TRENER ZA STARI CILJ

# Želja je da se sa Miodragom Živkovićem izbori povratak u Srpsku ligu

Fudbalski klub Timok počeo je, 1. februara, pripreme za prolećni deo sezone. Kako kaže predsednik kluba Branimir Đorđević, prvo su startovali mlađi fudbaleri, a zatim su se priključili i stariji prvotimci i trojica novopridošlih pojačanja. Iako zaostaju pet bodova za knjaževačkim Topličaninom, u Timoku smatraju da su se stekli svi uslovi i da je sada pravo vreme da se vrate u Srpsku ligu, gde zaslužuju da igraju. Zbog toga su doveli Miodraga Živkovića, iskusnog trenera sa internacionalnim iskustvom i koji je radio u dosta klubova u Srbiji, pa i prvoligaških.

Živković, nakon što su se prvi utisci slegli i bolje se upoznao sa igračima, smatra da ekipa ima sve potencijale da ostvare cilj zbog koga je došao u Zaječar. Kako kaže, treba još raditi i individualno i na kolektivnoj igri. Naročito će se raditi na otklanjanju uočenih slabost na poziciji zadnjih veznih, jer Timok trenutno nije u situaciji da i ta mesta pojača kvalitetnim, iskusnim igračima. On je, ipak, ubeđen da i postojeći mladi igrači imaju potencijala da unaprede svoju i igru tima.

Na treningu, održanom u ponedeljak, videlo se da novi trener insistira na ozbiljnosti i punoj koncentraciji svakog igrača u svakom trenutku. Za njega ubrzavanje igre ne znači samo brže i preciznije kretanje lopte već i fudbalera u prostoru, kako u odnosu na protivnika tako i prema saigračima. Najviše je insistirao, pa i imao ozbiljnih zamerki igračima, na stav „ja sam svoje istrčao i dodao loptu, sad je na njima“.

Do prve prolećne utakmice, 9. marta i gostovanja ekipi Naša krila 1936 u Belotincu, koju je u prvom kolu pobedio sa 5:0, ima vremena da se tim uštima. Pogotovu što nema velikih promena jer su za otišle Manića i Antića, nađene adekvatne zamene. U prvom delu prolećnog nastavka sa ekipom neće biti ni Spasovski, koji se zbog porodičnih obaveza nalazi u inostranstvu. Timok će pripreme obaviti u Zaječaru, a planirano je i odigravanje niza pripremnih utakmica.

Miodrag Živković

Miodrag Živković rođen je u Sarajevu, gde je igrao za sve selekcije istoimenog Ex YU prvoligaša. Nakon izbijanja rata u BiH igrao je u beogradskom Sinđeliću, a potom u Danskoj. Kao trener izuzetne reziltate postigao je u radu sa mlađim kategorijama, a ne nedostaje mu ni iskustvo rada sa seniorskim ekipama, bilo kao prvom treneru ili pomoćniku na Farskim ostrvuma, FK Rad-u i nizu srpskih ekipa. Najviše uspeha imao je sa ekipom na Farskim ostrvima i omladincima beogradskog FK Brodarac, koji su bili prvaci Srbije 2016/2017 i u Ligi šampiona U-19 bili neporaženi od Makabija iz Haife i Saburtale iz Tbilisija u Gruziji, a izgubili od vršnjaka iz Mančester Junajteda.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>