Najnovije vesti
Home / Sport / PRIJAVITE SE: KUP GRADA ZAJEČARA U MALOM FUDBALU OD 18. DO 21 SEPTEMBRA
PRIJAVITE SE: KUP GRADA ZAJEČARA U MALOM FUDBALU OD 18. DO 21 SEPTEMBRA

PRIJAVITE SE: KUP GRADA ZAJEČARA U MALOM FUDBALU OD 18. DO 21 SEPTEMBRA

Kup grada Zaječara u malom fudbalu biće organizovan od 18. do 21. septembra na Popovoj plaži u Zaječaru. Kotizacije po ekipi, prema rečima organizatora, nema, a učesnicima turnira biće uručene novčane nagrade. Pobedničkoj ekipi seniorskog turnira biće uručen i prelazni pehar Gradonačelnika Zaječara. 

Prema rečima Milana Stankovića, pomoćnika gradonačelnika grada Zaječara, ovaj Kup koji se prvi put organizuje u gradu na Timoku, sigurno će u budućnosti postati tradicija, kao deo obeležavanja gradske slave Male Gospojine.

„Turnir će se održati na Popovoj plaži u kategorijama takmičenja pionira do 2003. godine i mlađi i seniori. Grad Zaječar će nastojati da ovaj Kup bude tradicionalni. Ovog puta, pre svega, ideja se i rodila da turnir bude kada je i gradska slava i kada je Ferstival hrišćanske kulture, i puno toga će se u ovom gradu lepog dešavati kada je u pitanju kultura i kulturni program. I mi smo se opredelili da u jednom takvom periodu imamo i sportsko takmičenje, gde ćemo imati veliki prelazni srebrni pehar gradonačelnika koji će i dodeliti pobedniku  ovog turnira. Same nagrade su vrlo atraktivne, pa se tako za prvo mesto dobija 150 hiljada dinara, za drugo 100 hiljada i za treće mesto 50 hiljada dinara“, istakao je Stanković.

Predsednik Organizacionog odbora i predsednik gradskog Fudbalskog saveza Milorad Vučković je istakao da će se turnir igrati po svim pravilima profesionalnog malog fudbala.

„To su sva pravila „četiri plus 1″, u grupama dva puta po 10 minuta. Finalni meč će biti dva puta po 15 minuta i sva pravila koja važe za mali fudbal futsal lige, važiće na turniru Kupa grada Zaječara. Sve ekipe imaju prva učešća, kotizacije nema, prijave su u Sportskom savezu grada Zaječara“, rekao je Vučković.

Kako je Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara rekao, prijava ekipa je moguća do 12.00 časova 17. septembra, dok će u 15.00 časova biti organizovano izvlačenje parova.

Organizatori turnira su Grad Zaječar i Sportski savez grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>