Najnovije vesti
Home / Vesti / Otvorena prijava za takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji -Nagradni fond 5 miliona dinara
Otvorena prijava za takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji -Nagradni fond 5 miliona dinara

Otvorena prijava za takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji -Nagradni fond 5 miliona dinara

Prijava za takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji je otvorena, potvrđeno je danas u zaječarskoj Komori prilikom promocije tog nacionalnog takmičenja u gradu na Timoku. Početni nagradni fond iznosi pet miliona dinara,  dok će pobednik odneti milion dinara. Nacionalno takmičenje organizuje se sa ciljem promovisanja preduzetničke inovativne klime u Srbiji, kao i pomoći potencijalnim i postojećim visoko-tehnološkim preduzetnicima/istraživačima. Rok za prijavu je 30. april.  

Kako se čulo na promociji, takmičenje je namenjeno onima koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i inovacije postanu tržišno valorizovane.

„Mi smo već 15 godina u aktivnostima u Zaječaru, gde uz pomoć Regionalne privredne komore pokušavamo da pozovemo sve stanovnike grada Zaječara i čitavog regiona da se uključe u nacionalno takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju koja se svake godine održava i predstavlja jednu aktivnost koju podržava Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo nauke. To predstavlja jedan pokušaj da motivišemo sve ljude da kroz učešće na takmičenju dođu u poziciju da već u sledećem koraku naprave svoju firmu, da budu uspešni na tržištu, a mi ih kroz sve to učimo kako da budu uporni da bi do svog rezultata došli“, istakao je profesor doktor Dragan Povrenović, koordinator takmičenja i dodao:

„Mnogi imaju ideje, ali je ovo takmičenje način da se to jasno i glasno pokaže i vidi. Mi smo u Zaječaru i regionu imali veoma uspešne takmičare, čak i finaliste. Svi stanovnici Srbije se mogu prijaviti bez obzira na godine, zanimanje, jedini uslov koji imamo je da naprave tim, da ima bar 3 člana u tom timu, a i više i da koriste internet kao vezu sa organizacionim timom, moraju izaći na sajt inovacija.org i tamo pronaći formular koji će popuniti.  Do 30. aprila zaintersovani koji imaju neko inovativno rešenje mogu da se prijave, od 1. maja kreće saradnja sa organizacionim timom, sve do 21. decembra, kada će se na našem javnom servisu prenositi finale. Tada ćemo dobiti šest finalista. Nagradni fond je 5.000.000 dinara koji se raspoređuje ravnomerno na sve koji su bili dovoljno uporni, a pobednik odnnosi milion dinara“.

Takmičenje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Tehnološko-metalurškim fakultetom iz Beograda, Privrednom komorom Srbije, i Radio televizijom Srbije i Vojvodine.

Zainteresovani koji žele da učestvuju na takmičenju formular mogu da popune na ovom linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>