Najnovije vesti
Home / Kultura / PRIČA O KAFI – UZ KAFU: ZAJEČARSKA BIBLIOTEKA NA NEOBIČAN NAČIN OBELEŽILA DAN ŽENA
PRIČA O KAFI – UZ KAFU: ZAJEČARSKA BIBLIOTEKA NA NEOBIČAN NAČIN OBELEŽILA DAN ŽENA

PRIČA O KAFI – UZ KAFU: ZAJEČARSKA BIBLIOTEKA NA NEOBIČAN NAČIN OBELEŽILA DAN ŽENA

Ove godine Biblioteka u Zaječaru je po prvi put na poseban način obeležila Dan žena. U prostorijama Biblioteke postavljena je izložba radova i rukotvorina zaječarki, a javnosti je dostupna od 5. do 10. marta. Biblioteka je i pozvala dame na druženje uz priču o „najvažnijem napitku na svetu“ i uživanje u mirisu i ukusu kafe. Kroz legende i malo poznati zanimljivosti i činjenice pričalo se o kafi, napitku koji se sve više pije u celom svetu, predstavlja nezaobilazni ritual, naviku i prijatnost, a ima i lekovita dejstva.

Na svom hiljadugodišnjem putovanju kafa povezala različite civilizacije i uspešno se odomaćila na svim kontinentima. Mnogi smatraju da je ovaj crni napitak, u nekoj od svojih bezbrojnih varijanti, bio prethodnica onog što danas zovemo globalizacija.
Posle kratke priče o istorijatu kafe i njenom osvajanju skoro celog sveta, gošće ovog osmomartovskog druženja u zaječarskoj Biblioteci, imale su priliku da probaju različite varijante spremanja kafe i sva ostala slatka zadovoljstva koja se vezuju za nju.
Ovako je Biblioteka na specifičan i drugačiji način čestitiala dragim damama 8. mart i pokazala da i specifično okruzenje može da bude prostor za druženje, neobavezan razgovor i uživanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>