Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Prezentovani programi podrške RAS-a, javnih poziva NSZ i Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju
Prezentovani programi podrške RAS-a, javnih poziva NSZ i Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju

Prezentovani programi podrške RAS-a, javnih poziva NSZ i Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju

U Privrеdnoj kоmоri  Srbiје -Rеgiоnаlnoj privrеdnoj kоmоri Zaječarskog i Bоrskоg Uprаvnоg оkrugа danas je održana prezentacija Prоgrаma pоdrškе Razvojne agencije Srbije i javnih poziva Nacionalne službe za zapošlјavanje u 2017. godini kao i prezentacija Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2017. 

Na skupu su predstavljeni programi Razvojne agencije Srbije namenjeni potencijalnim i postojećim privrednicima.

„Programi su namenjeni za nabavku opreme kao i za poboljšanje poslovnog prostora. Interesovanje je veliko“,rekao je Boban Kostadinović projekt menadžer u RARIS-u.

Dragana Ilijev načelnik Odeljenja za preduzetništvo program obrazovanja i obuke istakla je da su u toku javni  pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Konkurs za samozapošljavanje je pri kraju i traje do 10. aprila. Svi ostali javni pozivi kao što su sticanje praktičnih znanja, obuke na zahtev poslodavca, subvencije za otvaranje novih radnih mesta su raspisani do kraja novembra ove godine“, rekla je Ilijev.

Ognjen Stanković Služba za inovacije u Privrednoj komori Srbije kaže da inovacije mogu biti od jednostavnih proizvoda koje već vekovima pravimo na ovim prostorima, a koji su kvalitetno i na savremen način ponuđeni na tržištu, pa do visokih tehnologija.

„Počinje trinaesto po redu Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju. Prijavljivanje će biti omogućeno do 20. aprila 2017. u 20 sati. Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što daje podršku, edukativnu i finansijsku – svojim takmičarima na teritoriji Srbije“, rekao je Stanković i pozvao sve zainteresovane da se prijave.

Prezentaciju je organizovala Privrеdnа kоmоrа Srbiје -Rеgiоnаlnа privrеdnа kоmоrа Zaječarskog i Bоrskоg Uprаvnоg оkrugа u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ), Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije (RARIS) u cilјu upoznavanja potencijalnih korisnika programa NSZ i RAS-a sa aktuelnim programima i načinom konkurisanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>