Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Prezentacije RARIS-a po istočnoj Srbiji -Internet marketing unapređuje poslovanje
Prezentacije RARIS-a po istočnoj Srbiji -Internet marketing unapređuje poslovanje

Prezentacije RARIS-a po istočnoj Srbiji -Internet marketing unapređuje poslovanje

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije nastavlja sa predstavljanjem mogućnosti internet marketinga u istočnoj Srbiji. Prezentacija pod nazivom „Društvene mreže u službi vašeg poslovanja“ već je održana u Boljevcu, Kladovu, Majdanpeku, Donjem Milanovcu, Negotinu i Sokobanji, a juče i u Zaječaru.

„Ova prezentacija je u okviru projekta Digitalni marketing u istočnoj Srbiji, a mi radimo na pripremi marketing centra za istočnu Srbiju. Cilj je da približimo internet marketing, prvenstveno marketing na društvenim mrežama, našim privrednicima. Ovakav marketing je u ekspanziji, relativno je pristupačan i može da da dobre rezultate. Smatramo da je to dobra stvar. Izradili smo jedan vodič koji sada promovišemo, a na bazi interesovanja privrednika organizovaćemo i radionice na kojima će oni moći na praktičnim primerima da vide kako se prave promotivne kampanje na društvenim mrežama“, rekao je Branko Brković, asistent u RARIS-u.

Prezentaciji su prisustvovali brojni privrednici, preduzenici i potencijalni preduzetnici iz Zaječara iz različitih oblasti.

Predavač, Uroš Stanišić, direktor Marketing agencije ,,Gde i kad’’, predstavio je učesnicima kako društvene mreže (fejsbuk i instagram) mogu pomoći da unaprede svoje poslovanje, kako da budu vidljiviji na internetu, kako da koriste reklame na društvenim platformama, kako da definišu ciljnu grupu korisnika, primere poslovanja pre i posle uvođenja internet marketinga i slično.

„Ova prezentacija je prvenstveno namenjena početnicima u biznisu koji svoj biznis žee da predstave na društvenim mrežama, ali i ljudima koji su u biznisu i koji žele da ga predstave, onima koji se već dugo bave biznisom ali se nisu bavili marketingom na taj način. Odlično je što RARIS, uz podršku Razvojne agencije Srbije,  radi na projektima koji imaju digitalno opismenjavanje ljudi u ovom delu Srbije. U Srbiji ima puno malih biznisa koji baš uspehe postižu na osnovu promocije na društvenim mrežama. Digitalni marketing je danas najsuperiorniji vid marketinga, 60 odsto je jeftiniji od tradicionalnog, a tri puta je efektniji pa je vreme da i ovaj deo Srbije počne da se time bavi“, istakao je Stanišić.

Sedam prezentacija je već održano, ostale su još dve a nakon toga počinju radionice. Prezentacija se danas održava u sali opštine Bor, od 11 sati, i u Knjaževcu, u petak, 13. oktobra u sali Kuće partnerstva (Timočki klub), takođe od 11 sati.

Prezentacije organizuje RARIS uz podršku Razvojne agencije Srbije – RAS u okviru inicijative za uspostavljenje Internet marketing centra istočne Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>