Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Prezentacije projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“ i u zaječarskim selima
Prezentacije projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“ i u zaječarskim selima

Prezentacije projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“ i u zaječarskim selima

Predstavnici organizacije Help od danas održavaju javne prezentacije projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji, faza II“ u zaječarskim selima

Jutros je prezentacija održana u Grljanu, a od 12 sati  održava se u Domu kulture u Gamzigradu.

Sutra 7.  februara prezentacija će od 9,30 sati  biti održana u kafani „Lovački raj“ u Velikom Izvoru, a od 12 sati u Domu kulture u Halovu. U sredu, 8. februara u 9 ,30 sati prezentacija počinje u Domu kulture u Rgotini, a od 12 sati u kafani „Dubočanac“ u Dubočanu.

Ovo će biti dobra prilika da  za grantove u opremi vrednosti  od 2 400 evra  konkurišu sva zainteresovana lica za započinjanje ili proširenje mikro i malih biznisa sa teritorije grada Zaječara.  Raspoloživi broj grantova u opremi u drugom krugu projekta je najmanje jedanaest.

Vojkan Milovanović, ispred Help-a objašnjava da postoje i neki uslovi koji treba da budu ispunjeni, kao što je registracija delatnosti, obaveza pohađanja poslovne obuke koja traje dan, dva, ali i finansijsko učešće od 20 odsto. 

„U Helpu ne postoji delatnost koja u odnosu na neku drugu ima prednost, svaki zahtev se jednako vrednuje, pa se i donosi konačna odluka. Za dva meseca trebalo bi da se sve završi“, najavljuje Milovanović.

Midorag Ristić, predsednik Društva pčelara iz Grljana kaže da njegovom društvu ovo predavanje znači  puno, jer se čuju neke nove informacije.

„Nama pčelarima je neophodna oprema za vrcanje, za pakovanje meda, a naravno i košnice“, rekao je  Ristić.

Projektom će mikro i mali biznisi  dobiti mogućnost da pokrenu  ili prošire postojeću aktivnost uz zaposlenje novog radnika, a 80 % vrednosti donacije su bespovratna sredstva. Uz obuku korisnici će dobiti i poslovne i stručne obuke i mentoring.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>