Najnovije vesti
Home / Društvo / Prezentacija programa „ZIman-ov fond za mlade“ u Omladinskom centru
Prezentacija programa „ZIman-ov fond za mlade“ u Omladinskom centru

Prezentacija programa „ZIman-ov fond za mlade“ u Omladinskom centru

ZIman u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju, u sredu, 9. novembra organizuje prezentaciju konkursa u okviru svog Fonda za mlade.

Tom prilikom biće predstavljeni prioriteti programa, procedure konkursa i smernice za popunjavanje formulara.

Cilj ZImanovog fonda za mlade je da se pruži podrška mladim ljudima da pokreću inicijative koje vode ka pozitivnim promenama u lokalnim zajednicama i doprinose razumevanju odgovornog i aktivnog učešća mladih u demokratskom životu.

Svoje ideje o tome kako da rešavaju postojeći problem i potrebe, organizacije će moći da predlože do 4. decembra, kada je krajnji rok za konkurisanje.

Sredstva su namenjena udruženjima građana registrovanim prema Zakonu o udruženjima koja imaju iskustva u radu sa mladim ljudima i koja su do sada učestvovala u realizaciji barem jednog projekta. Ukupna raspoloživa sredstva u okviru programa iznose 15.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti. Maksimalni iznos za koji organizacije građanskog društva mogu da konkurišu je 3.000 dolara, dok minimalna svota iznosi 1.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti.

Prezentacija će biti održana u Omladinskom centru u Zaječaru, a početak je zakazan za 13 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>