Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Prepodne oblačno, popodne sunčano -TEMPERATURE IZNAD PROSEKA
Prepodne oblačno, popodne sunčano -TEMPERATURE IZNAD PROSEKA
Foto: Pixabay

Prepodne oblačno, popodne sunčano -TEMPERATURE IZNAD PROSEKA

U Srbiji će ujutro ponegde biti slabog mraza, uz umerenu oblačnost. Tokom dana biće pretežno sunčano, vetrovito i toplije. Vetar umeren, povremeno jak, južni, jugoistočni. Jutarnja temperatura od minus 5 do 6 C. Najviša dnevna od 6 do 14 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Zaječaru danas promenljivo oblačno, povremeno sa sunčanim intervalima, maksimalna dnevna temperatura 7 stepeni. U utorak toplije, minimlna temperatura 5, najviša dnevna 10 stepeni. 

Prema prognozi za narednih sedam dana, biće uglavnom suvo i toplije sa temperaturom iznad prosečnih vrednosti. Samo se u sredu očekuje prolazno naoblačenje sa kišom i padom temperature, na visokim planinama sa snegom. U petak na severu, a za dane vikenda i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, koja će u nedelju i ponedeljak uz osetniji pad temperature preći u sneg i u nižim predelima.

Saobraćaj u jutarnjim satima se na početku radne nedelje osetno pojačava na putevima koji vode ka većim gradovima, ali i na svim ostalim frekventnijim pravcima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Pojačan saobraćaj moguć je i na prilazima zimskim turističkim centrima. Svi prilazi Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Tari, Divčibarama i Staroj Planini su prohodni, a saobraćaj se odvija normalno.

AMSS apeluje da vozači koriste zimsku opremu, posebno u planinskim predelima gde ih očekuju zimski uslovi vožnje, ali isto tako i u nižim predelima, jer su temperature ujutru i uveče niske, pa svaku iole vlažnu deonicu pretvaraju u poledicu.

Porast dnevnih temperatura koje nas, prema najavama metereologa, očekuju doprineće dobroj prohodnosti puteva, međutim, oscilacije u temperaturama, pored otapanja snega doneće i pojavu odrona, a na koje vozači moraju obratiti pažnju.

Vozačima se savetuje više strpljena i tolerancije ukoliko naiđu na nešto usporeniju vožnju, koja je moguća, kako usled pojačanog saobraćaja, tako i usled radova na pojedinim deonicama.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Za teretna vozila na izlazu iz Srbije zadržavanja na graničnom prelazu „Horgoš“ su 120 minuta, na „Batrovci“ 240 minuta, a na prelazu „Šid“ oko 120 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>