Najnovije vesti
Home / Kultura / Premijera filma “Ženski potpis“ u Zaječaru
Premijera filma “Ženski potpis“ u Zaječaru

Premijera filma “Ženski potpis“ u Zaječaru

“Dečiji centar Zaječar“ organizuje premijeru filma “Ženski potpis“.

Premijera filma će biti održana  9. maja od 19 sati  u dvorištu “Dečijeg centra Zaječar“.

„Dečiji centar Zaječar“, realizuje projekat „Ženski potpis“, uz podršku „Ekumenske inicijative žena“ (Omiš, Hrvatska). Cilj projekta je dekonstrukcija rodnih stereotipa kroz promociju naučnog stvaralaštva žena. Kroz seriju radionica, u predhodnih 5 meseci, grupa mladih je prikupila informacije o naučnicama koje su zaboravljene kroz istoriju. Kao rezultat istraživanja nastali su performans, film o inovatorkama i 10 edukativnih plakata sa kratkim biografijama naučnica.

Do kraja meseca maja, film i performans prikazivaće se u svim osnovnim i srednjim školama u gradu, kao i u školama u 5 gradova u regionu (Bor, Majdanpek, Negotin, Boljevac, Knjaževac).

-Završnim performansom, kroz film i izložbu, na efektan način ćemo upozoriti širu javnost na politiku zaboravljanja ženskog stvaralaštva. Kroz širenje informacija želimo da stvorimo mogućnost da se izmeni svakodnevna klima opterećena predrasudama i diskriminacijom, kažu u Dečijem centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>