Najnovije vesti
Home / Sport / Prelazni rok za zaječarske fudbalere: IVICA PRVA LASTA
Prelazni rok za zaječarske fudbalere: IVICA PRVA LASTA

Prelazni rok za zaječarske fudbalere: IVICA PRVA LASTA

Prelazni rok za fudbalere u Srbiji, pa i u Zaječaru, počeo je odmah nakon okončanja takmičenja na svim nivoima i traje do kraja avgusta. FK Timok je proteklih dana i zvanično napustio veteran, centarfor Ivica Jovanović. Za sada nije poznato gde će nastaviti karijeru, a fudbalskom čaršijom kruži priča da će to biti u Makedoniji.

Jovanović, koji je 1987. godište, ponikao je u Timoku i tu prošao sve selekcije i iako mlad postao standardan prvotimac. Njegov odlazak u belgijski Lokeren, pre desetak godina, bio je priznanje za tadašnji zaječarski fudbal, ali je i otvorio opšte pitanje da li tako mladi igrači trebaju da idu u inostranstvo. Nakon Lokerena, Jovanović se vratio u Srbiju i igrao za Rudar iz Pljevlje, OFK Beograd i Vojvodinu, a u rodni grad se vratio da pomogne timu u kome je ponikao.

Kako kažu u opštinskom fudbalskom savezu, koji je nadležan za vođenje evidencije o igračima u 16 klubova velikog, te jednom malog fudbala, do sada je samo Jovanoviću izdata ispisnica. Više posla imaće kada prođe letnja pauza i klubovi počnu pripreme, ali se boje da će na transfer igrača najmanje uticati fudbalski razlozi. U trenutnoj teškoj finansijskoj situaciji za mnoge ekipe se postavlja pitanje da li će, uopšte, nastupati od jeseni, pa će i ekipe sastavljati u zavisnosti od toga da li žele goli opstanak.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>