Najnovije vesti
Home / Boljevac / Prelazni rok trese timočke fudbalske klubove
Prelazni rok trese timočke fudbalske klubove
Foto: Ilustracija

Prelazni rok trese timočke fudbalske klubove

CVETKOVIĆ I MAŠIĆ U KRUŠEVCU, PAVLOVIĆ U KABLOVIMA

Posle novogdišnjih i božićnih praznovanja u timočki klubovima počela selidba igrača iz klubova u klub

Svakako najveće iznenađenje stiže iz Boljevca , gde je skoro polovina ekipe iz zaječarskog Timoka, jesenjeg „fenjeraša“ istočne grupe Srpske lige. Zaječarci su u velikoj meri doprineli domaćem RtnjU da se plasira u Srpsku ligu i jesenas izbori visok plasman na šestom mestu, ali sa čak 12 bodova manje od jesenjeg prvaka Trajala iz Kruševca, povratnika u ovaj rang.

Kruševljani su zimsku pauzu vešto iskoristili za pojačavanje ekipe za nastavak prvenstva. Pojačanja su najpre našli u konkurentskim klubovima, pre svega u debitantu Rtnju iz Boljevca. Odlučili su se za bivšeg kapitena Timoka Miloša Cvetkovića i njegovog saigrača Dejana Mašića. Oni će znatno pojačati budućeg prvoligaša Trajala, a Rtanj će bez njih biti osetno oslabljen. Biće oslabljen i za trećeg Zaječarca mladog Dušana Petrovića koji se vraća u matični klub Kablovi.

Predsednik Rtnja Dušan Sibinović kaže:

- Kod nas se sve radi javno. Svi koji smatraju da će im u drugim klubovima biti bolje, mogu da odu ca Cvetkovićem, Mašićem i Petrovićem. Prijateljski smo se rastali, a vrata nešeg kluba su im uvek otvorena. Ispunili smo sve dogovore postignute prilikom njihovog dolaska u naš klub. Na terenu su nam uzvratili zalaganjem, odličnim igrama i razultatima. Sa njima je Rtanj ostvario istorijski uspeh i ispisao najlepše stranice istorije kluba za skoro vek postojanja. Mi smo im zahvalni na tome, rekao je Sibinović i dodao:

- Za sada se radi samo o odlascima, ali radimo na tome da dovdedemo pojačanja na upražnjena mesta i na pozcijama na kojima smo jesenas bili tanki, angažovaćemo nove snage. Pregovori su pri kraju i verujem da će za desetak dana sve formalnosti oko njihovog dovođenja biti okončane. Najvažnije nam je da se oporavio Nikola Đoković pouzdani odbranbeni igrač. Uveren sam da ćemo s njim biti još jači.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>