Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Preko 120 učesnika na IPARD radionici u Zaječaru
Preko 120 učesnika na IPARD radionici u Zaječaru

Preko 120 učesnika na IPARD radionici u Zaječaru

U prepunoj velikoj sali Skupštine grada Zaječara juče, 11. januara održana je informativna radionica na temu “Implementacija IPARD mere M1 -Investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava“. IPARD radionica organizovana je u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom „Agroznanje” i RARIS-om.

Predavači su bili predastavnici Sektora za ruralni razvoj i Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jasmina Jocković, Vladan Miradžić, Branislav Veljković i Dragana Gajić.

Prisutnima se obratila u ime grada i gradonačelnika Vesna Stanković gradski većnik za poljoprivredu.

-Drago da smo se okupili u ovolikom broju, što najviše govori o tome da smo svi svesni koliko je tema Iparda značajna i ozbiljna. Želela bih da se zahvalim našim gostima što su uspeli da u svom sigurno pretrpanom rasporedu nađu vremena i energije za prezentaciju mera Iparda za potencijalne korisnike iz Istočne Srbije. Sigurna sam da niko ne bi mogao bolje i stručnije da nam predstavi i objasni sve bitne činjenice i da odgovore na mnoga pitanja, rekla je Stanković.
Cilj radionice je pružanje pomoći potencijalnim korisnicima IPARD II programa, da se potencijalni korisnici upoznaju sa pravilima i uslovima za sprovođenje IPARD mere M1: Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, zatim, sa opštim i specifičnim kriterijumima koje kao budući korisnici treba da ispune, dokumentacijom koju treba da pripreme, kao i procesom od odobravanja projekata do isplate podsticaja.

Učesnici radionice bili su gosti iz celog istočnog regiona, a radionici su prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava Knjaževca, Boljevca, Sokobanje, Negotina i Kladova.

Odazvala su se i registrovana poljoprivredna gazdinstva, udruženja poljoprivredih proizvođača i poljoprivredne zadruge sa ovog područja, a ukupno je bilo 127 učesnika radionice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>