Najnovije vesti
Home / Kultura / Preko 100 članova horova iz Zaječara, Bora, Negotina i Sokobanje sinoć na sceni zaječarskog pozorišta
Preko 100 članova horova iz Zaječara, Bora, Negotina i Sokobanje sinoć na sceni zaječarskog pozorišta

Preko 100 članova horova iz Zaječara, Bora, Negotina i Sokobanje sinoć na sceni zaječarskog pozorišta

Svetski dan horskog pevanja obeležen je sinoć u zaječarskom Pozorištu besplatnim koncertom horova iz Zaječara, Bora, Negotina i Sokobanje koji su oduševili publiku. Preko 100 članova pomenutih horova otpevali su više od 20 kompozicija domaćih i stranih autora.

Nastupali su: Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, kojim rukovodi Maja Milenković, Kamerni hor „Lavirint“ iz Zaječara, pod rukovodstvom Željke Aleksić, „Đurđevak“, grupa Etno radionice Centra za kulturu iz Bora, čiji je vođa Tamara Glišić, Gradski hor „Mokranjac“ iz Negotina sa umetničkim rukovodiocem Ružicom Rajković i dečji hor „Sokolići“ iz Sokobanje, kojim rukovodi Milica Božić Antić.

Učesnike koncerta pozdravio je Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu “Zoran Radmilović”,ustanove koja već drugu godinu zaredom uspešno obeležava Svetski dan horskog pevanja, pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

Na početku koncerta  minutom ćutanja odata je pošta Jovici Mihailoviću, organizatoru kulturnih manifestacija u ustanovi “Zoran Radmilović”, koji je juče iznenada preminuo.

Da podsetimo, Svetski dan horskog pevanja proslavlja se od 1990 godine, svake druge nedelje u decembru , ili oko tog datuma, veličajući vrednosti kao što su solidarnost, mir i razumevanje. Večerašnji koncert povodom Svetskog dana horskog pevanja prijavljen je Međunarodnoj federaciji horske muzike i može se videti na sajtu federacije.Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>