Najnovije vesti
Home / Kultura / Predstava “Kaštanka” oduševila najmlađe Zaječarce, DANAS NA REPERTOARU „RUŽNO PAČE“
Predstava “Kaštanka” oduševila najmlađe Zaječarce, DANAS NA REPERTOARU „RUŽNO PAČE“

Predstava “Kaštanka” oduševila najmlađe Zaječarce, DANAS NA REPERTOARU „RUŽNO PAČE“

Drugog dana 9. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu Zaječar najmlađa publika oduševljeno je prihvatila  predstavu „Kaštanka“, koprodukciju Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar i nagradila ih toplim aplauzom.

„Kaštanka „ je jedna od najčuvenijih Čehovljevih kratkih priča koja nam je na scenu dovela jednu naizgled sasvim običnu kujicu koja se prema svom vlasniku ponaša kao i svaki drugi pas: privržena, razigrana, draga i poslušna kada to treba da bude. Njen vlasnik je pripadnik siromašne radničke klase na prelazu iz 19. U 20. Vek u Rusiji. Uz mukotrpan rad, on je strog radnik i nepopustljiv gazda krutog držanja, u potpunoj suprotnosti sa Kaštankinim razigranim repićem. Ali jednom kad se razdvoje, pa ponovo sastanu, toplina njihovog ponovnog susreta prikazuje čitav dijapazon privrženosti i ostalih kompleksnih emocija kakav nam samo odnos čoveka i psa može da ponudi

U pitanju je odlična, višestruko nagrađivana lutkarska verzija Čehovljeve novele “Kaštanka” kakvu Zaječarci do sada nisu imali prilike da vide.

Trećeg dana dečjeg festivala, u nedelju, mališani će moći da pogledaju predstavu „Ružno pače“ u izvođenju Kruševačkog pozorišta. Početak je u 18 časova, a karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta po ceni od 250 dinara.U okviru pratećeg programa festivala za glumce će biti organizovana radionica lutkarstva „AJ em“ iz Burgasa u Bugarskoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>