Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Predavanje u Zvezdanu: „Naši poljoprivredni proizvođači dobro upravljaju svojim gazdinstvima“
Predavanje u Zvezdanu: „Naši poljoprivredni proizvođači dobro upravljaju  svojim gazdinstvima“

Predavanje u Zvezdanu: „Naši poljoprivredni proizvođači dobro upravljaju svojim gazdinstvima“

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), u saradnji sa gradskom upravom Grada Zaječara, sprovodi više aktivnosti u oblasti poljoprivrede. 

Danas je u okviru programa pomoći poljoprivrednim proizvođačima u Zvezdanu održana obuka  na temu „Upravljanje poljoprivrednim gazdinstvima u uslovima klimatskih promena“.

Poljoprivredni proizvođači  kažu da im ove obuke itekako znače i da ih redovno posećuju, kad god su u mogućnosti. Balić Vitomir iz Lubnice rekao je da redovno odlazi ovakva i slična predavanja, jer uvek čuje nešto korisno.

Slavica Kodžopeljić iz Poljoprivredne stručne službe „Agroznanje“ Zaječar kaže da su ova predavanja dobra,  jer se šire vidici poljoprivrednim proizvođačima, posebno o tome čime bi mogli još da se bave. Ona je držala predavanje na temu „Berba, čuvanje, transport, pakovanje, marketing i izvoz poljoprivrednih proizvoda“.

Cilj je da im se približe sve radnje nakon berbe.

Dragan Terzić ispred FAO organizacije naglasio je  da je ovo poslednja serija predavanja za poljoprivredne proizvođače. A na pitanje kako danas poljoprivrednici upravljaju svojim gazdinstvima Terzić ističe:

„Imajući u vidu sva ova vremena, činjenica je da su oni još uvek u igri i da proizvode, održavaju svoju proizvodnju možemo da kažemo da je upravljanje dosta dobro“.

Srđan Nedeljković je rekao da je u prvom krugu u toku prošle godine pomoć dodeljena za 800 poljoprivrednih  proizvođača.

„Juče je stiglo je seme kukuruza, čekamo da dođe đubrivo, pa ćemo onda dodeliti pomoć našim proizvođačima koji su ušli u drugi krug. Završna varijanta će biti sa koncentratima, a to će biti do kraja meseca, najavio je Nedeljković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>