Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Predavanje u Zaječaru: „Smisao posta u pravoslavnoj crkvi“
Predavanje u Zaječaru: „Smisao posta u pravoslavnoj crkvi“

Predavanje u Zaječaru: „Smisao posta u pravoslavnoj crkvi“

U velikoj sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“u Zaječaru, u petak 3. marta biće održano predavanje „Smisao posta u pravoslavnoj crkvi“. 

Predavanje će održati jerej Novak Bojanić,  a počinje u 19 sati.

Organizator predavanja je Pravoslavna eparhija Timočka, Eparhijska kancelarija za veronauku i informisanje i Crkvena opština Zaječar.

Jerej Novak Bojanić, paroh zaječarski, je rođen u Banjoj Luci u R. Srpskoj, 25. decembra 1976. godine, gde je završio osnovnu školu sa odličnim uspehom i primernim vladanjem, a u Vladičinom Hanu kod Vranja – majčinom rodnom mestu, maturirao je sa odličnim uspehom na matematičkom smeru Gimnazije „Jovan Skerlić“.
Bogoslovski fakuletet SPC u Beogradu upisuje kao vanredni student 1996/97, kada je, budući u svezi klira Raško-prizrenske eparhije, imao priliku i čast da boravi i uči u kosovsko-metohijskim svetinjama. Ponajpre u manastiru Visoki Dečani i u Zočištu, pa pri Istočkoj parohiji, severno od Peći, zatim u Sopoćanima i Crnoj Reci i drugde.

Za vreme NATO-agresije na Srbiju, odslužio je vojni rok u Vojsci Republike Srpske u Trebinju, gde je od Zahumsko-hercegovačkog ep. Atanasija (Jevtića) dobio blagoslov da uporedo sa služenjem vojske predaje i veronauku u okolnim osnovnim školama.
Diplomski rad sa temom Ljubav kao put spasenja po Starcu Porfiriju Kavsokalivitu odbranio je 2011. godine na katedri za Pastirsko bogoslovlje. Sa suprugom Anom ima dvoje dece.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>