Najnovije vesti
Home / Ritam grada / PRED NAMA PRIJATAN SUNČAN DAN -Za vikend stiže promena vremena
PRED NAMA PRIJATAN SUNČAN DAN -Za vikend stiže promena vremena

PRED NAMA PRIJATAN SUNČAN DAN -Za vikend stiže promena vremena

U Srbiji je osvanulo hladno jutro i mraz, ali će dan biti sunačan i vedar. U pojedinim mestima jutros je izmereno i minus četiri stepena, ali meteorolozi najavljuju temperature od šest do 12 stepeni u najtoplijem delu dana. U petak temperature slične današnjim, pa i za koji stepen više , do 14 stepeni, stoji na sajtu RHMZ-a. Za vikend zahlađenje i sneg.

U Zaječaru danas sunčano i malo toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom 12 stepeni. Sutra slično vreme današnjem, minimalana temperatura -1, najviša dnevna 10 stepeni. 

Za vikend nas opet očekuje sneg, ali po svemu sudeći pašće u znatno manjoj količini, nego što je to bilo nedelju dana ranije. I zadržaće se mnogo kraće, jer nas od sledeće nedelje čeka opet temperatura i do 10 stepeni. Sve do kraja radne nedelje temperatura će svakim danom biti sve veća, pa se u petak prognozira da će biti čak 14 stepeni Celzijusa.

Hladno, ali vedro jutro sa mrazem i mestimičnom maglom i sumaglicom, pre svega na putevima u planinskim predelima i po kotlinama i dolinama, mogu biti uzrok stvaranja jake poledice na vlažnim ili mokrim deonicama na putevima u Srbiji, saopštio je AMSS.

S obzirom na to da meteorolozi ne najavljuju padavine, kao i da se tokom dana očekuje blagi porast dnevnih temparatura, vozači ne bi trebalo da imaju posebih poteškoća u saobraćaju.

Opreznija vožnja je na deonicama na kojima se radovi i dalje izvode, ali i na putevima na kojima česti odroni ugrozavaju bezbednu vožnju. Prema poslednjim informacijama JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>