Najnovije vesti
Home / Vesti / PRAZNIK ZA LJUBITELJE PASA: U Zaječaru održana Međunarodna izložba „CACIB 2019″ (FOTO)
PRAZNIK ZA LJUBITELJE PASA: U Zaječaru održana Međunarodna izložba „CACIB 2019″ (FOTO)

PRAZNIK ZA LJUBITELJE PASA: U Zaječaru održana Međunarodna izložba „CACIB 2019″ (FOTO)

Zaječar je još jednom bio domaćin Međunarodne izložbe pasa svih rasa „CACIB 2019″. Na prelepom kompleksu „Popova plaža“, 235 ljubitelja pasa iz Srbije, Poljske, Češke, Bugarske, Rumunije i drugih zemalja, imali su priliku da pokažu i pohvale se lepotom svog četvoronožnog prijatelja.

Prema rečima Vlade Videnovića, predsednika Kinološkog društva Zaječar, od 235 učesnika, 50% su izlagači ljubimaca iz inostranstva, što govori o značaju te međunarodne manifestacije.

„To su psi poznatih odgajivača, vodiča, hendlera, najjačih svetskih krvnih linija, i to je jako velika čast da neko, uslovno rečeno, u zabačenom delu Srbije, dođe i ispoštuje ovu manifestaciju. Sudijski žiri je činio šest međunarodnih sudija, sa velikim međunarodnim iskustvom. Kriterijumi su bili jasni, postoji pravilnik o stručnom radu koji definiše kako se ocenjuje, i svaka rasa ima svoj standard. Pas mora da zadovolji sve uslove propisane standardom, s tim što „ideal“ koji je propisan stadndrom ne postoji, ali pobeđuju psi koji su najpribližniji standardu. To su procene morfoloških osobina i neka psihološka ponašanja u ringu“, istakao je Videnović.

Prva tri mesta osvojili su izlagači iz Srbije i Bugarske:

1. mesto: Samojed , Miodrag Žikić, Zaječar
2. mesto: Škotski ovčar – Dugodlaki, Silvia Georgieva, Kozloduj (Bugarska)
3. mesto: Nemački Kratkodlaki Ptičar, Đole Stojanović, Kruševac

Izložbu je organizovao Kinološko društvo „Zaječar“, po odobrenju Međunarodne kinološke federacije (FCI) i Kinološkog saveza Republike Srbije.
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>