Najnovije vesti
Home / Društvo / Praznična atmosfera u školi „Jelena Majstorović“ u Zaječaru: TEKIJANKA DARIVALA UČENIKE NOVOGODIŠNJIM PAKETIĆIMA
Praznična atmosfera u školi „Jelena Majstorović“ u Zaječaru: TEKIJANKA DARIVALA UČENIKE NOVOGODIŠNJIM PAKETIĆIMA

Praznična atmosfera u školi „Jelena Majstorović“ u Zaječaru: TEKIJANKA DARIVALA UČENIKE NOVOGODIŠNJIM PAKETIĆIMA

Predstavnici porodične kompanije „Tekijanka“, danas su uručili novogodišnje paketiće učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru. Tom prilikom, podeljeno je 68 novogodišnjih paketića, a đaci te škole imali su priliku da se u prazničnoj atmosferi, druže i sa Deda Mrazom. 

Da je humanost uvek u modi, pokazuje i gest porodične kompanije „Tekijanka“ koja je učenike škole „Jelena Majstorović“ darivala novogodišnjim paketićima. U prazničnoj atmosferi, kako to već običaj nalaže, mališani su u društvu Deda Mraza uživali u poklonima, a zahvalnost na daravinju uzvratili su osmehom. Među njima je i Željko Čurević, učenik petog razreda koji se posebno obradovao novogodišnjem paketiću.

„Dobili smo slatkiše, slaniše, i mnogo mi znači ovaj paketić, presrećan sam zbog toga“, rekao nam je Željko.

Prema rečima Emile Badivuk, direktorke škole „Jelena Majstorović“, ova humanitarna aktivnost je od velikog značaja za učenike škole, posebno za one, kojima će to biti jedini paketić tokom praznika.

„Svake godine učenici naše škole dobijaju novogodišnje paketiće. Ove godine se Tekijanka odazvala našem pozivu i donela paketiće za našu decu, i ja im se na tome neizmerno zahvaljujem. Nama je ovo mnogo značajno, posebno što je mnogima od njih ovo možda jedini paketić koji će dobiti za praznike“, istakla je Badivuk.

Tekijanka je inače poznata po humanitarnom radu, pa je ova aktivnost, jedna od mnogobrojnih koja se ovih dana sprovodi, kako u gradu na Timoku, tako i u ostalim gradovima Timočke krajine. Kako je Danijela Caranović, predstavnica Tekijanke istakla, ovo je prva godina kako ta porodična kompanija sarađuje sa školom „Jelena Majstorović“.

„Mi smo već započeli Tekijanka karavan, i drago nam je što smo prvi put u Specijalnoj školi. Prošle godine smo imali odličnu saradnju sa Crvenim krstom, ove godine smo rešili da obradujemo mališane ove škole, da i njima dočaramo prazničnu čaroliju, koliko god možemo“, istakla je Caranović.

Povodom novogodišnjih praznika, kompanija „Tekijnaka“ je u Domu kulture u Kotlujevcu, organizaovala i novogodišnju predstavu za decu „U potrazi za Deda Mrazom”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>