Najnovije vesti
Home / Ritam grada / NOVA PRAVILA ZA ODBORNIKE U ZAJEČARSKOM PARLAMENTU!
NOVA PRAVILA ZA ODBORNIKE U ZAJEČARSKOM PARLAMENTU!

NOVA PRAVILA ZA ODBORNIKE U ZAJEČARSKOM PARLAMENTU!

Poslovnik Skupštine grada Zaječara izmenjen je i dopunjen na današnjoj, 2. po redu, sednici Skupštine grada.

Ovim izmenama i dopunama predviđeno je da je najamanje jednom u tri meseca obaveza predsednika Skupštine grada da uvrsti u dnevni red odbornička pitanja, precizirano je i da u koliko predsednik Skupštine predlog odluke i drugih ataka, podnetih od strane ovlašćenih predlagača, ne uvrsti u predlog dnevnog reda Skupštine, o tome će se izjašnjavati Skupština. Dodat je i stav koji glasi „izuzetno, govor predsednika odborničkih grupa u pretresu može trajati najduže 15 minuta“, precizira se, izmedju ostalog i da odbornik ne može da ukaže na povredu Poslovnika na koju je već ukazano.

Odbornici opozicije smatraju da se ovim izmenama limitiraju prava odbornika, a da se povećavaju ingerencije predsednika Skupštine. Oni su na ovaj predlog podneli i pet amandmana, koje Skupština nije prihvatila.

Što više odbornici imaju slobode u razgovoru obavezuju se da budu koncizniji i da ne upućuju jedni drugima reči mržnje„, rekao je Dr Nenad Ristović, diskutujući o pravima odbornika.

U svom obrazloženju predlagač ove odluke, predsednik Skupštine Stefan Zankov, naveo je da se ovim izmenama i dopunama Poslovnika  povećavaju prava odbornika.

Ono što su bili komentari, da uskraćujem odbornicima pravo – nije tačno, čak ga proširujem„, kaže Zankov.

Nakon prve današnje sednice, održana je i druga sednica Skupštine grada, sa jendom tačkom dnevnog reda. Odbornicu su izabrali predsendika, zamenika predsednika i članove stalnih radnih tela Skupštine grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>