Najnovije vesti
Home / Vesti / PRAVAC NAPOLJE: Vikend sunčan i topao, temperatura i do 19 stepeni
PRAVAC NAPOLJE: Vikend sunčan i topao, temperatura i do 19 stepeni

PRAVAC NAPOLJE: Vikend sunčan i topao, temperatura i do 19 stepeni

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 14 do 19 stepeni Celzijusa, znatno iznad prosečnih vrednosti.

U Zaječaru danas sunčano i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom oko 12 stepeni. U nedelju pre podne promenljivo oblačno, posle podne sunčano. Minimalna temperatura 8, najviša dnevna 15 stepeni. 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 17. marta, u nedelju i ponedeljak će biti toplo sa maksimalnom temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti. U nedelju će biti pretežno sunčano, u ponedeljak i utorak promenljivo oblačno mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Tokom noći utorak na sredu na visokim planinama susnežica i sneg. Više padavina očekuje se na jugoistoku Srbije gde će se oblačno sa kišom zadržati i u sredu pre podne. Od srede do petka malo svežije i uglavnom suvo. Za vikend naoblačenje sa kišom i padom temperature. RHMZ podseća da do 12. marta traje upozorenje na intenzivno topljenje snega za područje Srbije, u planinskim predelima do 1.300 metara visine, a od subote i na višim planinama.

Saobraćaj je jutros umerenog intenziteta, a sa izvesnim izmenama u njegovom odvijanju treba računati na deonicama gde putari poslednjih dana intenzivno rade na popravci novonastalih oštećenja posle zimskog perioda, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Lepo vreme i nagli porast dnevnih temperatura omogućavaju bolju prohodnost puteva, međutim, otapanje snega u planinskim predelima predstavlja novu opasnost od izlivanja bujičnih potoka koji nanose zemlju po putu.

Ne treba zanemariti ni vlažan kolovoz zbog moguće poledice tokom noći i jutra kada su temperature niže od dnevnih.

Vozačima se zato prepuručuje da, i pored povoljnih vremenskih prilika, budu pažljivi u vožnji, posebno na mestima gde se prelazi sa suvog na mokar kolovoz, kao i na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure jer su kao posledica ovakvih naglih promene vremena, česti odroni.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Zadržavanja za teretna vozila na graničnom prelazu „Horgoš“ su 90 minuta. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>