Najnovije vesti
Home / Vesti / POZIV STOČARIMA: 31. avgusta ističe rok za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava
POZIV STOČARIMA: 31. avgusta ističe rok za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava

POZIV STOČARIMA: 31. avgusta ističe rok za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava

31. AVGUSTA ISTIČE ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA DODELU PODSTICAJNIH SREDSTAVA U OBLASTI STOČARSTVA NA TERITORIJI GRADA ZAJEČARA

Komsija za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Zaječara raspisala je u aprilu konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva na teritoriji grada Zaječara za 2018. godinu. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po konkursu iznosi 5 miliona dinara. Konkurs je otvoren do 31.avgusta ove godine.

Konkursom je predviđeno 2.500.000,00 dinara bespovratnih sredstva za sufinansiranje nabavke kvalitetnih grla goveda (ženska telad ili junice mlečnih rasa) starosti od 2 meseca do 31 meseca u momentu potpisivanja ugovora ili izdavanja računa. Sredstva se utvrđuju u iznosu do 70% od vrednosti investicije (bez PDV-a), a maksimalno do 100.000,00 dinara po korisniku.

Takođe, određeno je 2.500.000,00 dinara bespovratnih sredstva za sufinansiranje nabavke kvalitetnih grla ovaca ili koza starosti do 18 meseci, u momentu izdavanja računa o nabavci. Sredstva se utvrđuju u iznosu do 70% od vrednosti investicije (bez PDV-a), a maksimalno do 80.000,00 dinara po korisniku.
Podnosilac prijave može da konkuriše za dodelu podsticajnih sredstava samo za jednu vrstu podsticaja, koja je predmet ovog konkursa (za junicu ili za ovce i koze).

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se uzimati u obzir ugovori ili računi, koji dokazuju nabavku grla, izdati pre 01. janura 2018. godine.

Prijave se predaju uslužnom centru Gradske uprave Zaječar ili poštom na adresu: Grad Zaječar – Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede, Trg oslobođenja broj 1, 19000 Zaječar. Koverat na prednjoj strani treba da sadrži  naznaku: „prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva – grada Zaječara za 2018. godinu, a na poleđini ime, prezime i adresu podnosioca prijave“.

Odluka će biti objavljena na zvaničnoj internet stranici grada Zaječara, kao i na oglasnoj tabli Gradske uprave grada Zaječar.

Opširnije informacije se mogu dobiti na sajtu Gradske uprave i na oglasnoj tabli Gradske uprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>