Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Povoljne vremenske prilike -Sunce do petka!
Povoljne vremenske prilike -Sunce do petka!

Povoljne vremenske prilike -Sunce do petka!

U istočnoj Srbiji ovog jutra više sunčanih intervala nego prethodnih dana. U Zaječaru sunčano, u 9 h izmereno 7 stepeni, u Negotinu 10, na Crnom vrhu 0. 

Sunce će se u Zaječaru, po najavama meteorologa zadržati do petka, jer nas od subote opet očekuje više oblaka. Najniža jutranja temperatura 3, najviša dnevna do 16 stepeni.

Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u našoj zemlji, a vozače očekuju povoljnije vremenske prilike, sa više sunčanih intervala, saopštio je AMSS. One koji putuju u planinske predele iz AMSS-a upozoravaju na oprez zbog čestih odrona i moguće poledice zbog niskih temperatura u ranim jutarnjim i kasnim večernjim časovima.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno u većini krajeva suvo vreme, samo će ujutro ponegde padati slaba kiša, a na višim planinama sneg, uglavnom na zapadu i jugu, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od 0 do 6, najviša od 9 do 15 stepeni. Uveče na severozapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima Srbije se očekuje prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom, na višim planinama sa slabim snegom.

Promenljivo vreme koje nas je pratilo tokom februara i početka marta nastaviće se i u drugoj polovini ovog meseca, ali bez mrazeva, a oscilacije temeperatura biće praćene padavinama.Temperature će, uz dnevne oscilacije, biti u blagom porastu, a vrhunac će biti 21. marta kada će maksimalna dnevna temperatura prelaziti i 20 stepeni Celzijusovih.

Nakon toga temperatura će ponovo bitu u opadanju, sve do poslednjeg dana marta, kada če biti  11 stepeni. Tokom tog perioda, smenjivaće se kiša i sunce na svaka dva dana, a za kraj nas očekuje i nevreme sa grmljavinom.

Baba Marta se ne predaje!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>