Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Potpisani ugovori o donaciji sa 12 korisnika u okviru podrške mikro biznisa -Unapređenje rada perionice veša, pčelarstva, igraonice…
Potpisani ugovori o donaciji sa 12 korisnika u okviru podrške mikro biznisa -Unapređenje rada perionice veša, pčelarstva, igraonice…

Potpisani ugovori o donaciji sa 12 korisnika u okviru podrške mikro biznisa -Unapređenje rada perionice veša, pčelarstva, igraonice…

Danas je u sali Gradske uprave Zaječar potpisano 12 ugovora sa finalnim korisnicima iz drugog kruga zajedničkog projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji II“.

Ovom prilikom je potpisan i novi ugovor o saradnji između Helpa i Zaječara na regionalnom projektu „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“ koji se takođe realizuje uz donatorsku podršku nemačke vlade i učešće ciljnih gradova i opština.

Novih 12 korisnika koji potpisuju ugovore o donaciji u okviru podrške razvoju mikro biznisa, tri žene i devet muškaraca, baviće se poljoprivrednim (6), uslužnim (4) i zanatskim (2) delatnostima uz pomoć grantova u opremi za koju su konkurisali kako bi započeli i/ili nastavili svoje mikro biznise. Ovim će ukupan broj podržanih mikro i malih biznisa u Zaječaru biti 31 (19 u prvom krugu i 12 u drugom).

Dušan Nikolić je zadovoljan što je dobio sredstva, jer će mu značiti u proizvodnji jer se bavi pčelarstvom.

Snežana Milenković ima perionicu veša i svoj posao će ovj proširiti jer će ubaciti i delatnost pranja tepiha i mebla.

„Ova pomoć mi mnogo znači jer nam je teško da sami napredujemo“, rekla je Snežana.

Jugoslav Petrović preduzetnik kaže da je ovo velika pomoć i da će mu nova oprema pomoći u unapređenju rada sa decom.

„Sa ovom opremom ću još više poboljšati usluge koje pružamo u Igraonici i rođendaonici „Delfin“. Naročito spoljašnji deo same igraonice. Sada će biti puno raznovrsnog sadržaja pa će deci i biti zanimljivije da svoje vreme provode tamo. Nalazimo se u Kotlujevcu gde nema puno sadržaja za decu, a ovako ćemo im omogućiti više prostora i sadržaja“, kaže Jugoslav Petrović.

Maša Bubanj projekt menadžer Helpa je naglasila da je potpisan i novi ugovor sa gradom Zaječarom.

„Novi Helpov, regionalni projekat na zapadnom Balkanu, u kome Grad Zaječar, zahvaljujući prethodnim rezultatima i postojećoj potrebi za nastavkom podrške ekonomskom osnaživanju učestvuje, predviđa još najmanje 30 grantova u opremi prosečne vrednosti 2.400,00 evra, uz poslovne i stručne obuke i mentoring za podržane mikro i male biznise. Vrednost dela aktivnosti u regionalnom programu, kao i u prethodnom, za Zaječar iznosi 72.000,00 evra, dok je učešće Grada 28.800,00 evra“, kaže Bubanj.

Vladislav Milojević ističe značaj ovog projekta.

„Svaka pomoć našem mikro biznisu i početnicima je dobrodošla. Sviđa mi se što je pomoć u opremi zaokružuje se jedan proizvodni proces. Mi smo danas potpisali novi ugovor.

O projektu „Mikro biznisi“

Projekat „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji II“ Help realizuje uz pomoć nemačke vlade i ciljnih gradova Pirot i Zaječar, odnosno ustanova za izvršenje krivičnih sankcija Niš, Sremska Mitrovica i Valjevo i Zavoda za smeštaj odraslih Kragujevac. Projekat ukupne vrednosti 454.400,00 evra, u saradnji sa ciljnim gradovima i institucijama Help sprovodi od juna 2016. do kraja decembra 2017. godine.

O projektu „Socio-ekonomska stabilnost na zapadnom Balkanu“:

Projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“, ukupne vrednosti 2.975.000,00 evra, uz donatorsku podršku nemačke vlade, Help realizuje od aprila 2017. do kraja decembra 2018. godine. Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za pet gradova i opština i tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 1.078.904,29 evra. Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Ubu i Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>