Najnovije vesti
Home / Boljevac / Održana treća sednica Parlamenta privrednika -Potpisan Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između Opštine Boljevac i Komore
Održana treća sednica Parlamenta privrednika -Potpisan Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između Opštine Boljevac i Komore

Održana treća sednica Parlamenta privrednika -Potpisan Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između Opštine Boljevac i Komore

U Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, u petak je održana treća sednica Parlamenta privrednika, na kojoj je prezentovan Izveštaj o radu za 2017. godinu i Plan aktivnosti za tekuću godinu Privredne komore Zaječar.

Sednicu parlamenta vodio je Ljubinko Gobeljić, predsednik Parlamenta privrednika, istaknuti privrednik i vlasnik kompanije FPM Agromehanika iz Boljevca. Prisutne je pozdravio Dejan Tošić, direktor PKS – RPK Zaječar, koji je prezentovao tekuća privredna kretanja u Zaječarskom i Borskom okrugu za 2017. godinu i plan aktivnosti za tekuću. On je ukazao i na značaj pokretanja lokalnih inicijativa privrede i mogućnosti Privredne komore Srbije prilikom njihove realizacije.

Sednici su pored članova Parlamenta, prisustvovali i Nermina Ljubović, zamenik generalnog sekretara PKS i dr Nebojša Marjanović, predsednik Opštine Boljevac. Nermina Ljubović je istakla značaj jedinstvenog komorskog sistema i mogućnosti u okviru Zakona o privrednim komorama, kao mehanizma za izmene i unapređenje regulatornog okvira i stvaranja kvalitenijeg privrednog ambijenta u Srbiji.

Nebojša Marjanović je ukazao na značaj institucionalne saradnje i veće podrške stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta u regionu istočne Srbije. Kao primer dobre prakse je naveo kompaniju FPM Agromehanika Boljevac, koja na prostoru nekadašnjeg IMT-a konstantnim investicijama unapređuje svoje poslovanje.

U okviru održane sednice Parlamenta privrednika, potpisan je Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između Opštine Boljevac u zaječarske Komore. Sporazum je, u ime Opštine Boljevac, potpisao dr Nebojša Marjanović, predsednik Opštine Boljevac, a u ime Komore, Dejan Tošić direktor Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.

Tom prilikom je dogovorena saradnja na stvaranju što povoljnijih uslova za poslovanje privrednika, učešće u radu ekonomskog Saveta i radnih grupa, saradnja na pisanju i realizaciji projekata, organizaciji nastupa na sajmovima u zemlji i inostranstvu, organizaciji seminara, prezentacija i obuka za privredna društva i poljoprivredna gazdinstva i drugi brojni vidovi saradnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>