Najnovije vesti
Home / Boljevac / Poštanski šalteri od sada i u pet boljevačkih sela
Poštanski šalteri od sada i u pet boljevačkih sela
Foto: boljevac.org.rs

Poštanski šalteri od sada i u pet boljevačkih sela

Ministar bez portfelja Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj, najavio je danas u Boljevcu da će u 2017. godini jedan od prioriteta biti razvoj i otvaranje seoskih zadruga i razvoj poljoprivrede u ruralnim sredinama.

Krkobabić je u okviru akcije „Država Srbija u selima Srbije“ danas obišao Boljevac i okolna sela Osnić i Mali Izvor čiji žitelji sada umesto odlaska u Boljevac bitne poslove poput poštanskih i administrativnih usluga, ali i lekarskih pregleda, mogu da obave u svom selu.

U pet boljevačkih sela, u kojima živi oko 3.500 ljudi, jednom nedeljno dolaziće opštinski službenici i lekari opšte prakse a biće im dostupan i mobilni poštanski šalter.

Kako su meštani tih pretežno staračkih sela rekli, takve usluge će im uštedeti vreme i novac.

Krkobabić je danas u Boljevcu rekao i da za unapređenje života u slabije razvijenim sredinama nije potebno mnogo novca, već bolja iskorišćenost postojećih kapaciteta.

Predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović ističe da su akcije „Država Srbija u selima Srbije“ značajne za bolji kvalitet života meštana kako bi oni imali iste uslove kao žitelji nekih većih sredina.

Marjanović kaže i da u pojedinim boljevačkim selima ne postoje ni prodavnice sa osnovnim namirnicama pa je ideja da pokretne radnje navraćaju u sela.

Akcija „Država Srbija u selima Srbije“ obuhvatila je do sada 20 sela, a predviđeno je da u nju bude uključeno još 35 seoskih sredina iz nerazvijenih područja.

Osim u selima boljevačke opštine ova akcija sprovedena je do sada i u selima kod Vršca, Svrljiga i Batočine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>