Najnovije vesti
Home / Ritam grada / RARIS: Uključite se u rad radnih grupa za poljoprivredu i ruralni razvoj i životnu sredinu
RARIS: Uključite se u rad radnih grupa za poljoprivredu i ruralni razvoj i životnu sredinu
Foto: Ilustarcija

RARIS: Uključite se u rad radnih grupa za poljoprivredu i ruralni razvoj i životnu sredinu

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije oglasila je prijavu za učešće u radu radnih grupa za poljoprivredu i ruralni razvoj i životnu sredinu, u okviru Regionalne EU platforme istočne Srbije. 

„Regionalna EU platforma istočne Srbije predstavlja mehanizam formulisanja stavova, interesa i kritika lokalnih aktera vezanih za proces pridruživanja istočne Srbije EU. Formirana je 2015. godine i u njenom radu učestvuje više od 70 predstavnika organizacija civilnog društva (OCD), profesionalnih udruženja, lokalnih i regionalnih razvojnih institucija, sektora malih i srednjih preduzeća (MSP) i njegovih asocijacija, lokalnih organa vlasti, obrazovnih institucija i medija iz Borskog i Zaječarskog okruga. Regionalna EU platforma definiše dve ključne tematske oblasti za istočnu Srbiju, koje su odabrane na bazi prioriteta Regionalne strategije razvoja istočne Srbije, to su: Poljoprivreda i ruralni razvoj i Životna sredina. Za svaku od ovih oblasti formirana je posebna radna grupa koja uz pomoć eksperata i konsultanata obrađuje prioritetne teme i definiše preporuke istočne Srbije u procesu pridruživanja EU“, navode u RARIS-u.

Za učešće u radu radnih grupa za poljoprivredu i ruralni razvoj i životnu sredinu, u okviru Regionalne EU platforme istočne Srbije, zaintresovani mogu da se prijave se preko online formulara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>