Najnovije vesti
Home / Vesti / Poslednje pripreme za finale HIPPO takmičenja: Petar Lekić, učenik zaječarske Tehničke škole odlazi u Italiju gde će braniti boje grada
Poslednje pripreme za finale HIPPO takmičenja: Petar Lekić, učenik zaječarske Tehničke škole odlazi u Italiju gde će braniti boje grada

Poslednje pripreme za finale HIPPO takmičenja: Petar Lekić, učenik zaječarske Tehničke škole odlazi u Italiju gde će braniti boje grada

Petar Lekić Rajković, učenik drugog razreda Tehničke škole u Zaječaru, obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija, koji je ostvario plasman na završnicu Međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika HIPPO i plasirao se u finale, uveliko se sa svojim nastavnikom Sašom Nikolićem, priprema za odlazak u Italiju, gde će, na tom prestižnom takmičenju, braniti boje grada i Srbije.

Talentovani Petar Lekić Rajković, učenik zaječarske Tehničke škole, će u finalu HIPPO takmičenja, u italijanskom gradu Lido Di Jesolo, predstavljati Srbiju i grad Zaječar na takmičenju iz engleskog jezika u kategoriji „HIPPO 4″. Još od malih nogu, imao je sklonost ka engleskom jeziku. Vremenom je učio, usavršavao svoje znanje i sada će, kako kaže, pokušati da grad Zaječar u Italiji, predstavi u najlepšem svetlu.

„Još od malih nogu sam gledao kanale sa crtaćima na engleskom jeziku, tako je sve počelo a vremenom sam vokabular nadograđivao. Škola mi je pomogla da usavršim i taj pisani deo. To mi je bio odličan start, da tako kažem, da krenem ka usavršavanju engleskog jezika, i čim sam dobio priliku počeo sam da učestvujem na takmičenjima. Ja sam se još od šestog razreda spremao za to internacionalno takmičenje HIPPO, i bio sam i do sada učesnik tog takmičenja, ali ovoliko daleko nisam uspeo da stignem. Sada se spremamo za odlazak u Italiju, vežbam za takmičenje kroz razne testove adekvatne nivou u kome se takmičim, analiziram te testove kod kuće, vredno radim i trudiću se da predstavim grad u najboljem svetlu“, rekao je Petar.

Ove godine je „HIPPO“ takmičenje  u engleskom jeziku dostiglo broj od 22. 615 učesnika, a među 100 finalista koji će učestvovati na takmičenju u Italiji je i Petar, sa kojim ovih dana vredno radi njegov nastavnik Saša Nikolić. Prema njegovim rečima, Tehnička škola na HIPPO takmičenju učestvuje od 2006. godine, ali je Petar, prema svemu sudeći, vanserijski talenat, koji će sigurno grad Zaječar predstaviti u najboljem svetlu i doneti značajno priznanje.

„Ove godine smo imali četiri učenika koja su prošla u polufinale HIPPO, a Petar je svojim znanjem i zalaganjem uspeo da izbije u prvi plan i plasira se u finale. Ponosan sam na na njegov uspeh, primetio sam da se posebno ističe i pokazuje svoj talenat za jezike posle prvog domaćeg zadatka, gde je trebalo da svi učenici opišu sebe u nekoliko rečenica na engleskom jeziku. On je sebe predstavio kroz 200 reči i onda smo i njegov razredni i ja, primetili da je Petar vanserijski talenat. Ako ne bude u prva tri mesta, sigurno će se visoko kotiralti, ali je i njegov dosadašnji uspeh impozantan“.

Finale takmičenja iz engleskog jezika HIPPO, biće održano od 1. do 13. maja, a Petru želimo puno sreće u osvajanju novih priznanja. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>