Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Porodica Živković iz Zaječara ostala bez krova nad glavom -Požar odneo sve što su godinama gradili (FOTO)
Porodica Živković iz Zaječara ostala bez krova nad glavom -Požar odneo sve što su godinama gradili (FOTO)

Porodica Živković iz Zaječara ostala bez krova nad glavom -Požar odneo sve što su godinama gradili (FOTO)

U požaru koji je pre nekoliko dana izbio u Durmitorskoj ulici, u zaječarskom naselju Kotlujevac, šestočlana porodica Živković izgubila je krov nad glavom. Vatrogasna ekipa je ubrzo posle poziva došla ali je požar „progutao“ krov i deo kuće. U trenutku izbijanja požara, u kući su bila tri člana porodice ali su uspeli da iz požara izađu nepovređeni.

Ono što su decenijama mukotrpnim radom sticali, za samo nekoliko sati je izgubljeno. U požaru koji je pre nekoliko dana izbio u Durmitorskoj ulici, porodica Živković izgubila je krov nad glavom. Vatrena stihija odnela je deo kuće…, ostale su uspomene i pogled u nebo.

Ova porodica sada ima samo jedan problem, kako sa minimalnim primanjima ponovo obezbediti krov nad glavom? Nakon prvobitnog šoka i uspeha što su živi izašli iz požara, Živkovići su odlučili da se obrate za pomoć.

„Kada je požar buknuo, bio sam u kući sa roditeljima. Sve se u trenutku desilo. Odžak se upalio i varnice su zahvatile struju, uspeo sam da uzmem samo dokumentaciju i zovem vatrogasce. Svi smo bili u šoku. Ovo domaćinstvo smo mukotrpnim radom stekli a ostali smo bez ičega. Ja radim na pijaci, supruga nigde ne radi a imamo malu devojčicu, koja ima tri godine“, kroz suze nam je ispričao Nenad Živković.

Kako žive od minmalnih primanja, ova porodica nema dovoljno sredstava kako bi sanirala štetu, koje je procenjena na oko 20 hiljada evra. Deo materijala koji su uspeli da dobiju, kako bi prvo sanirali krov zbog kiše i najavljenog snega, nije plaćen. Kako kažu, uzet je na poček i moraju za 10 dana sve da plate.

„U kući sada ne može da se živi. Snalazimo se kako znamo i umemo. Struje nema, instalacija je izgorela, vode takođe nema zbog pucanja cevi. Vlaga je na sve strane. Molimo ljude koji su u mogućnosti da koliko-toliko pomognu“, rekao je Živković.

Crveni krst u Zaječaru, kako to obično biva, odmah je pritekao u pomoć. Izašli su na teren, da vide kolika je šteta i kako mogu da pomognu. Odmah je otvoren žiro račun na koji mogu svi ljudi dobre volje da uplate novac.

Žiro račun za pomoć porodici Živković iz Zaječara 275-0010228074467-41. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj Crvenog krsta 019/ 441-216.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>