Najnovije vesti
Home / Vesti / Popis i poseta seoskih domaćinstava u okviru projekta ”Bastionska transverzala”
Popis i poseta seoskih domaćinstava u okviru projekta ”Bastionska transverzala”

Popis i poseta seoskih domaćinstava u okviru projekta ”Bastionska transverzala”

Prve aktivnosti na terenu koje su predviđene projektom ”Bastionska transverzala”, koji realizuje Omladinsko planinarsko-smučarsko društvo “Dragan Radosavljević“ iz Zaječara, juče su započete. Jedna od tih aktivnosti u okviru projekta je i popis i razgovor sa vlasnicima seoskih domaćinstava kako bi se napravila jedinstvena ponuda smeštajnih kapaciteta za sve one koji dolaze da obiđu tranverzalu iz udaljenih krajeva.

„U saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara, koja nam je dostavila spisak seoskih domaćinstava iz okolnih sela kroz koje će prolaziti ”Bastionska transverzala”, danas smo sa određenim brojem obavili razgovore. Pored ovih aktivnosti, uveliko se radi na izradi idejnog rešenja dnevnika transverzale kao i transverzalne značke“, kažu u OPSD „Dragan Radosavljević“ Zaječar.

Da podsetimo, trensverzala predstavlja uređeni i markirani planinarski put koji povezuje više karakterističnih tačaka na jednoj ili više planina. U slučaju ove transverzale, kontrolne tačke biće zaječaski bastioni, Feliks Romulijana, HE “Gamzigrad“ i Vlaški do. Ovaj projekat predsavlja još jedan pokušaj planinara iz ovog društva da bastione približe javnosi i otrgnu ih od zaborava.

Projekat finansira fondacija ”Trag”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>