Najnovije vesti
Home / Ritam grada / „Popečitelji“ ponovo sviraju u Zaječaru
„Popečitelji“ ponovo sviraju u Zaječaru

„Popečitelji“ ponovo sviraju u Zaječaru

U petak, 27. januara u zaječarskom Omladinskom centru, nastupiće sastav Popečitelji, koji je Zaječarcima dobro poznat.

Koncert se organizuje u okviru projekta „Kreativna zona“, koji sprovodi udruženje Zaječarska inicijativa, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Kao predgrupa, nastupiće zaječarski bend Vacuum. Koncert počinje u 22h, a ulaz je besplatan.

Grupu Popečitelji su osnovali braća Saša i Goran Furunović 1994. godine u Prištini. Popečitelji su kroz mnoge održane koncerte samo potvrdili epitet eksplozivnog benda. Takav status doveo je do toga da su, između ostalog, nastupali kao predgrupe Maceo Parkeru, legendarnom saksofonisti Džejmsa Brauna (2003), kao i bendu NoMeansNo (2005).

Pored brojnih koncerata u Srbiji i zemljama u regionu, Popečitelji su nastupali na brojnim festivalima u Poljskoj (Varšava, Ćehanov, Vengoževo), Italiji (Milano, Rim), Francuskoj (Tuluz, Albi), Austriji (Beč) i Belgiji (Gent). Kao nezaustavljiva koncertna atrakcija Popečitelji svih ovih godina ređaju koncerte koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Nebrojenim nastupima u preko 70 gradova u zemlji, regionu i Evropi, Popečitelji neumorno rade ono u čemu su najbolji i raduju se svakom direktnom kontaktu sa publikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>