Najnovije vesti
Home / Društvo / POMOZIMO SERGEJU! BUDITE HUMANI!
POMOZIMO SERGEJU! BUDITE HUMANI!

POMOZIMO SERGEJU! BUDITE HUMANI!

POMOZITE! POTRESNA PRIČA O SERGEJU (9) : DIŠE UZ POMOĆ KISEONIKA, HRANU MU PLASIRAJU DIREKTNO U ŽELUDAC 

Sergej Petkov  ima 9 godina, i rođen je sa oštećenjem na kičmenom stubu, tzv. spina bifidom. Sergej ima brojne probleme, pored spine, zbog koje ne može da hoda, ima i hidrocefalus, pa mu je ugrađena pumpica koja mu reguliše protok tečnosti u mozgu. Sergej je jedan vrlo inteligentan i mio dečak, koji je sa svojim problemima nosi junački iako je prebrodio situacije u kojima se ne bi snašao, niti preživeo ni odrastao čovek.

Sergej diše uz pomoć kiseonika, roditelji ga hrane na gastrostomu, hranu plasiraju direktno u želudac.  Lekari ne znaju zašto Sergej ne može da jede na usta, i zašto se više ne čuje njegov divni glasić. Kažu da je operacija dobro prošla, a nakon nje on više ne govori, niti može da unosi hranu na usta. Jer kad nešto pojede, umesto u jednjak, hrana odlazi u pluća. Zbog toga Sergejevi roditelji uzrok njegovog sadašnjeg stanja moraju da potraže u bolnici Bambino Gecu u Italiji, a za to im je potrebna novčana pomoć. Sergej je član fondacije Novi Beograd – Aleksandar Šapić. Za lečenje u Italiji, kao i za fizikalnu i logopedsku terapiju potrebno mu je 14,410.000 dinara.

Do pete godine, Sergej je živeo jednim, normalnim životom, ako jedna porodica sa takvim problemima može da živi normalno. Roditelji su se trudili da mu obezbede neophodno lečenje, fizikalnu terapiju, logopeda, banjsko lečenje, odlazak na letovanje. Smejao se kao sva druga deca, igrao se, u granicama njegovih mogućnosti, išao sa svojim vršnjacima u vrtić, imao socijalni i društveni život, uprkos svim hendikepima. Ono što je važno naglasiti je da je Sergej intelektualno očuvan, vrlo je inteligentan, uprkos problemima, uvek je nasmejan i spreman na igru. On ima izuzetno mnogo potencijala za napredovanje ali mu je potrebna Vaša pomoć.

Ukoliko ste u mogućnosti uključite se u akciju prikupljanja sredstava za Sergejev odlazak u Italiju kako bi mu pružili šansu da ima lepši i srećniji žuvot.

Možete pozvati roditelje na broj 065/317 62 36

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>