Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Pomoć za korisnike Narodne kuhinje u Zaječaru u okviru akcije „Odeća za sve“
Pomoć za korisnike Narodne kuhinje u Zaječaru u okviru akcije „Odeća za sve“

Pomoć za korisnike Narodne kuhinje u Zaječaru u okviru akcije „Odeća za sve“

U okviru humanitarne akcije „Odeća za sve“, Fondacije „Ane i Vlade Divac“, danas je u prostorijama Crvenog krsta u Zaječaru uručeno 56 kutija nove odeće i obuće poznatih brendova, korisnicima Narodne kuhinje. Ova akcija će biti nastavljena i u narednom periodu.

Prva od nekoliko podela humanitarne pomoći korisnicima Narodne kuhinje koju sprovodi Fondacija „Iskorak“ i Crveni krst u Zaječaru, uspešno je realizovana. Uručeno je 56 kutija nove odeće i obuće poznatih brendova kompanije „Inditex“ a prema rečima Dejana Perića iz zaječarske Fondacije „Iskorak“, ovo je samo početak akcije „Odeća za sve“ koju na nacionalnom nivou relazuje Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

„Glavni cilj ove akcije je pomoć socijalno najugroženijim licima i ovo je samo prva podela od nekoliko, koliko nas očekuje u narednom periodu. Humanitarna pomoć je u vidu garderobe koja nije polovna, već nova i lepo dizajnirana. Trudili smo se da svaki korisnik dobije po nešto, kako za ovaj vremenski period, tako i za predstojeću zimu. Nije bilo lako organizovati ovu akciju, stigao je šleper garderobe a mi smo morali komad po komad da razvrstamo, pregledamo, nađemo konfekcijske brojeve za svakog od korisnika Narodne kuhinje i prilagodimo njihovim godinama“, istakao je Dejan Perić iz Fondacije „Iskorak“.

Prema rečima Vladana Markovića, sekretara Crvenog krsta u Zaječaru, ova pomoć je od velikog značaja za korisnike Narodne kuhinje, a kako sama realizacija ove akcije zahteva dosta vremena, priprema je počela još novembra meseca.

„U Crvenom krstu svakodnevno delimo polovnu garderobu a ono što možemo da čujemo od samih korisnika je to, da je ovakva pomoć od velikog značaja, posebno u ovom periodu kada deca polaze u školu i kada je potrebnija i nešto toplija garderoba. Ova donacija nove garderobe poznatih brendova je jedna od najvećih akcija u poslednjem periodu. Danas je uručeno 56 paketa pomoći za oko 137 korisnika, i to je samo deo korisnika. Mi ukupno imamo 770 korisnika Narodne kuhinje a ono što nam je prioritet kada završimo sa podelom u gradu, je da obiđemo sela i pružimo im maksimalnu pomoć“, istakao je Marković.

Narednih nedelja nastavlja se akcija „Odeća za sve“ ali i mnoge druge humanitarne akcije za socijalno ugrožena lica sa teritorije grada Zaječara, najavljuju u Crvenom krstu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>