Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Stigla pomoć porodici Živković iz Zaječara koja je u požaru izgubila krov nad glavom -PRIKUPLJANJE POMOĆI SE NASTAVLJA
Stigla pomoć porodici Živković iz Zaječara koja je u požaru izgubila krov nad glavom -PRIKUPLJANJE POMOĆI SE NASTAVLJA

Stigla pomoć porodici Živković iz Zaječara koja je u požaru izgubila krov nad glavom -PRIKUPLJANJE POMOĆI SE NASTAVLJA

Porodici Živković iz Zaječara, koja je pre mesec dana u požaru izgubila krov nad glavom, danas je uručena pomoć zaječarskog Crvenog krsta, koji je nakon višenedeljnje akcije prikupljanja novca, uspeo da sakupi 39. 500 dinara. Zahvaljujući humanim Zaječarcima koji su se odazvali apelu Crvenog krsta, ali i komšijama porodice Živković, zahvaljujući kojima je prikupljeno oko 2.000 evra, danas ova šestočlana porodica ponovo ima krov nad glavom.

Nakon mesec dana od izbijanja požara, u kući porodice Živković u Zaječaru, situacija je nešto drugačija. Zahvaljujući humanim ljudima, prikupljen je novac za sanaciju krova i popravku dimnjaka, pa su prvi ali i najvažniji radovi završeni. Ipak, prema rečima, Miodraga Živkovića, u kući se još uvek ne može živeti, vlage je na sve strane a potrebno je kupiti nameštaj i sve ono što je pogorelo u požaru.

„Pre mesec dana našu porodicu je snašao taj nemili događaj kada smo u požaru izgubili deo kuće. Zahvaljujući rođacima, komšijama, prijateljima i svim ljudima dobre volje uspeli smo da napravimo novi krov, da saniramo taj deo kako ne bi sve propalo, bar taj prvi sprat da spasimo. Nadamo se da ćemo uz pomoć još nekih donacija, uspeti da sredimo kuću kako bi u njoj mogli da živimo. Zahvaljujem se Crvenom krstu i svima koji su pomogli, komsije su danonoćno bile uz nas i prikupljeno je oko 2 hiljade evra, neizmerno hvala svima. U celoj kući je vlaga, na tom spratu su goli zidovi, tek na proleće možemo da živimo u njoj. Za sada se snalazimo kako umemo i znamo, moja supruga je 20-ak dana kod brata, ja sam kod sestre, sin, snaja i deca u stanovima kod prijatelja“, rekao je Živković.

Zaječarski Crveni krst je nakon višenedeljne akcije prikupljanja novčanih sredstava, zahvaljujujući humanim Zaječarcima, uspeo da sakupi 39.500 dinara i pomogne u kupovini materijala koji je bio neophodan za sanaciju dela štete.

„Krenuli smo u akciju prikupljanja sredstava nekoliko dana nakon požara, akcija je završena prošle nedelje, prikupili smo 39.500 dinara i ja bih se ovim putem zahvalio svim Zaječarcima koji su donirali novac a sa tim novcem smo kupili materijal koji je neophodan za renoviranje dimnjaka. Ovo nije kraj akcije jer je mnogo toga potrebno da bi kuća bila funkcionalna, tako da svi ljudi koji žele da pomognu mogu da se jave Crvenom ksrtu a mi ćemo ih dalje uputiti ka porodici Živković ili ćemo da kupimo materijal koji je u tom trenutku neophodan“, istakao je Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta u Zaječaru.

Kako bi porodica Živković mogla da se vrati u svoj dom, neophodno je uraditi još puno toga. Zbog nedostatka materijalnih sredstava, i u narednom periodu će biti nastavljena akcija prikupljanja novca za porodicu Živković. Svi koji žele da pomognu mogu da uplate sredstva na namenski žiro račun Crvenog krsta: 275-10228074467-41 a svoj novčani prilog građani mogu predati i blagajni Crvenog krsta Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>