Najnovije vesti
Home / Hronika / POLICIJA HAPSILA u celoj Srbiji I U ZAJEČARU!
POLICIJA HAPSILA u celoj Srbiji I U ZAJEČARU!
Foto: Ilustracija

POLICIJA HAPSILA u celoj Srbiji I U ZAJEČARU!

Pripadnici MUP-a u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 38 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela.

 Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za više od 7,6 miliona evra.

Akcije su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Upravom carina i Poreskom policijom, sprovedene na teritoriji Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice, Pančeva, Smedereva, Požarevca, Jagodine, Čačka, Užica, Pirota, Niša, Novog Pazara i Zaječara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Zaječaru, uhapsili su likvidacionog upravnika “Ustanova za sport Zaječar – u likvidaciji“ G.M. (47), osumnjičenu da je zloupotrebivši službeni položaj oštetila budžet Grada Zaječara za 4.962.463 dinara.

Postoje osnovi sumnje da je G.M. od marta do decembra 2015. godine, zaključila Ugovore o privremenim i povremenim poslovima sa 17 osoba, bez iskazane stvarne potrebe za radnim angažovanjem i suprotno Uredbi o postupku za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava.

Osobama sa kojima je sklopila ugovore, od kojih je većina prethodno bila zaposlena u Gradskoj upravi Grada Zaječara ili kod drugih korisnika javnih sredstava, isplaćena je bruto zarada od 4.962.463 dinara, za koliko je oštećen budžet Grada Zaječara.

Policija u Zaječaru, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsila je i zaposlenog u poslovnici „Oportuniti banke“ u Zaječaru I.J. (46), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je I.J. od avgusta 2014. do juna 2016. godine, u proceduri odobravanja pet poljoprivrednih kredita, prikrio činjenicu da će lično koristiti deo novca od odobrenog kredita.

Nakon isplate kredita korisnicima, kako se sumnja, osumnjičenom je od odobrenih sredstava predato 794.450 dinara, čim je postupio suprotno Proceduri za agro kreditiranje propisanoj od strane banke.

I.J. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

One comment

  1. TOJE TRBALO MNOGO RANIJE DA SPOHAPSI .ZATO JE ZAJEČAR I BANKROTIRAO I LJDI OSTALI BEZ GRADA I PRIVREDE .NEGO HAPSITI TADIĆA .JEREMIĆA .VUKA DRAŠKOVIĆA. ĐINĐIĆEVU ŽENU .SRBSKOG EKONOMSKOG UBICU DINKIĆA I PROTERATI SVE ONE ORGANIZACIJE .SONJU HSERKO ITD .AKO NE SAD TO IH ČEKA KASNIJE .UHAPSITI TOMU IKOLIĆA LOPOVA .OVI ŠTO SU KRALI NISU SE OSVRTALI NA LOŠ ŽIVOT GRAĐANA BOGATILI SE .U SRBIJIMIMA MNOGO TAKVIH A NAJVIŠE U BEOGRADU .NJIMA HAOS ODGOVARA U SRBIJI.UHAPSITI ČEDU MANDOVA.MNOGI MILIONI SU U NJIHOVIM DŽEPOVIMA ISTO ŠUTANOVCA ITD.U ZAJEČARU JE PRIVREDA UMRLA .SINIŠA MALI LOPURDA .UHAPSITI SVE ONE KOJI SAHRANJUJU OVAJ NAPAĆENI NAROD.PROVERITI BOGATSVO PREDSEDNIKA REPUBLIKE NJEGOVOG BRATA .JEDNOM SE MORA HAPSITI A ONAJ KO IZ VLASTI OBUSTAVI BILO KAKAVPOSTUPAK HAPSITI DA KAŽE RAZLOG .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>