Najnovije vesti
Home / Vesti / Pokret za Krajinu pristupa Velikoj narodnoj koaliciji
Pokret za Krajinu pristupa Velikoj narodnoj koaliciji

Pokret za Krajinu pristupa Velikoj narodnoj koaliciji

Na sednici Predsedništva Pokreta za Krajinu, doneta je jednoglasna odluka da Pokret pristupi Velikoj narodnoj koaliciji (VNK) formiranoj 23.decembra u Beogradu, u prostorijama Pokreta za preokret.
Shodno svojim programskim načelima , a sagledavajući izuzetno lošu situaciju na svim poljima života u našoj zemlji, članovi Predsedništva Pokreta smatraju da je jedinstvo demokratskih snaga neophodno kako bi stanje počelo da se menja.
Na sednici Predsedništva predsednik Pokreta, Boško Ničić, istakao je da  predstoji period koji je veliki izazov za čitavu zemlju po pitanju opstanka i očuvanja demokratije i građanskih sloboda.

„Onaj ko ne shvata kuda vodi ovaj put potpunog apsolutizma i negiranja značaja itekako još „krhkih“ institucija demokratske države, te bahatosti koja se poput virusa širi među vlastodršcima, na svim nivoima, slep je i neodgovoran prema generacijama koje dolaze i budućnosti Srbije. Naš zadatak je da se ujedinimo i to sprečimo. Hema mesta za naše političke sujete“, rekao je Ničić.

Predsedništvo PZK je na sednici ovlastilo predsednika Pokreta, Boška Ničića, predsednika IO Pokreta , Vujadina Miloševića i predsednika podmlatka Pokreta, Viceta Lalića, da uzmu što aktivnije učešće u jačanju organa Velike narodne koalicije.

Odluku Predsedništva, nakon povratne informacije od strane VNK, verifikovaće, shodno Statutu Pokreta i Glavni odbor Pokreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>