Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Pohod na Trem: Zastava zaječarskih planinara zavijorila se na vrhu!
Pohod na Trem: Zastava zaječarskih planinara zavijorila se na vrhu!

Pohod na Trem: Zastava zaječarskih planinara zavijorila se na vrhu!

Oko 800 planinara iz Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije učestvovalo je u subotu, 25. febuara, u tradicionalnom zimskom pohodu na Trem (1810 m.n.v).

Među njima su se našli i zaječarski planinari, članovi OPSD „Dragan Radosavljević“. Magla, sneg i led, učinili su i onako zahtevnu stazu veoma izazovnom i napornom, ali ništa nije sprečilo planinare i ljubitelje avanture, da uživaju u lepom danu.

Uz osmeh i druženje zaječarski planinari stigli su do vrha Trema, savladavši  oko 1 000 metara visinske razlike, te se zastava grada Zaječara i društva zavijorila i na ovom vrhu.

Jovan Cvijić svojevremeno je Suvu Planinu nazvao „Alpima juga Srbije“, ne bez razloga, jer Suva Planina i njen vrh Trem neodoljivo podsećaju na Alpe, nimalo ne zaostajući za njima po lepoti.

Organizator akcije PK „Železničar“ iz Niša postarao se da akcija protekne u najboljem mogućem redu, a za učesnike je organizovan i zabavni program u Donjoj Studeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>