Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Podeljen školski pribor deci korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru
Podeljen školski pribor deci korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru

Podeljen školski pribor deci korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru

Danas je u prostorijama Crvenog krsta u Zaječaru, podeljen školski pribor deci korisnika Narodne kuhinje.

Ivanka Jović, predsednica Crvenog krsta u Zaječaru je ovom prilikom istakla da Crveni krst u saradnji sa lokalnom samoupravom nastavlja da pruža razne vrste pomoći socijalno ugroženim licima. Današnja akcija je, prema njenim rečima, usmerena na decu korisnika Narodne kuhinje kako bi se ona uključila u sve aktivnosti našeg društva.

„I ovom prilikom da se podsetimo da je desetak dece uključeno u razne sportske aktivnosti, da je radila do skora neka vrsta vrtića za decu predškolskog uzrasta, a sad pokušavamo i sigurno ćemo uspeti, da se ta deca uključe u normalne tokove, u vrtiće, da se uključe u školu, da bi jednog dana prestali da budu korisnici Crvenog krsta”, rekla je Ivanka Jović.

Prema rečima Vladana Markovića, sekretara zaječarskog Crvenog krsta, ova humanitarna akcija realizuje se već dve godine zaredom.

„Ove godine smo pripremili preko 100 paketa školskih pribora, ukoliko naravno bude potrebe za više, mi ćemo više i podeliti. Danas je podela za gradsko područje, a tokom naredne nedelje podelićemo i za decu koja su u selima“, rekao je Marković.

Naredna akcija Crvenog krsta u saradnji sa lokalnom samoupravom je podela 450 paketa humanitarne pomoći najugroženijima u zaječarskim selima.

Podeli paketa školskog pribora deci korisnika Narodne kuhinje pored predstavnika Crvenog krsta, prisustvovali su i predstavnici Grada Zaječara, Marina Milić, zamenik gradonačelnika Zaječara i Selena Stojanović, član Gradskog veća.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>